Image default
Amenajari Exterioare

Rolul pavelelor in estetica gradinii

Pavajul ideal pentru aleile pietonale

Aleile pietonale, nefiind supuse unei greutati mari şi constante permit utilizarea unor pavele mai subtiri, de 40 sau 60 de mm grosime.  In plus, tipul de pavela aleasa, trebuie sa tina cont de distanta pe care se intinde aleea şi de latimea acesteia.  Astfel, pentru aleile largi şi mai lungi se preteaza mai bine modele de pavele precum Fantasia, Patrat P4 sau Romb, Trenova, Rustic sau Antico. Aleile mai inguste, fie ca sunt lungi sau scurte, impun utilizarea unor pavele mai mici, cum ar fi Umbra Dreptunghi sau Patrat P6, care sunt atragatoare prin montura lor, asemenea unor pietre prețioase.

Odata ales modelul de pavaj, trebuie sa ne decidem asupra culorii. Trebuie sa tinem cont de arhitectura casei, de stilul amenajarii interioare si exterioare si nu in ultimul rand, de arhitectura zonei in care se afla casa. Pavelele Elis Pavaje sunt disponibile intr-o paleta variata de culori, de la alb, gri, antracit şi teracota, pana la galben roşu, maro şi verde.

Pavajul ideal pentru aleile carosabile

Spre deosebire de aleile pietonale, aleile dedicate maşinilor impun in primul rand utilizarea unei pavele mai groase, Elis Pavaje avand in portofoliul sau produse pana la 100 de mm grosime. In acest caz puteți alege intre Patrat P4, Patrat P1 combinat cu P2 , Patrat ECO care impune prin stilul sau modern, elegant si simplu sau pentru Grila, un pavaj care imbina cu succes utilul cu frumosul. In plus, datorita formei sale, acesta permite mentinerea gazonului si pastrarea aspectului natural.

Bordura potrivita pentru aleea proaspat pavata

Chiar daca de multe ori cand spunem bordura ne gandim la bordura clasica folosita in parcuri sau pe strazile publice, Elis Pavaje pune la dispozitia clientilor o gama larga de borduri potrivite pentru amenajarea curtilor si delimitarea aleilor interioare. Una dintre cele mai moderne tipuri de borduri, este cea cilindrica. Forma sa ofera un aspect special aleii pe care o delimiteaza. Mai mult, bordurile sunt disponibile intr-o paleta variata de culori, cum ar fi: ciment, roşu, galben, antracit, teractota, alb, verde şi maro.

Jardiniera, din dragoste pentru flori

Odata luate deciziile privind pavelele si bordurile pentru alei, trebuie sa ne gandim la amenajarea spatiilor verzi dedicate florilor. Jardinierele sunt elementele ideale, care pe langa aspectul estetic aduc un plus de organizare, atenție si rigoare pe care ni-l dorim cu toții. Iubitorii florilor pot alege dintr-o gama variata de dimensiuni si culori astfel incat sa se incadreze perfect in peisajul final al gradinii.

Rolul unei lucrari de montaj de calitate

Odata selectate produsele potrivite amenajarii aleii dumneavoastra trebuie sa luati in calcul pasul urmator – procesul de montaj. Puteți apela la o echipa specializata sau o puteți face chiar dvs, cu condiția sa respectati anumite etape:

–    sapatura pentru realizarea infrastructurii;

–    compactarea terenului suport;

–    aşternerea a minim 15 cm de balast (fundația) şi compactarea acestuia;

–    montarea corecta a  bordurilor şi a pavelelor conform planului;

–    rostuirea şi compactarea platformelor.

Dincolo de aspectul esetic, realizarea unei lucrari de montaj de calitate este importanta in intretinerea viitoare a pavajului. Astfel, rezistenta in timp a lucrarii depinde intr-o mare masura de felul in care au fost montate pavelele. Pe langa partea de producție, Elis Pavaje are peste 200 specialisti in montaj care va pot ajuta sa puneți in aplicare orice proiect, oricat de fantezist, amplu sau complicat ar fi acesta.

 

Articole similare

Piscina intr-o veche cariera de calcar

Georgiana Sfarlea

Idei simple pentru amenajarea camerei de camin

Catalina Coca

Rosiile iubitoare de soare

RL online

Lasă un comentariu