Image default
LifeStyle

RHCP, show psihedelic la Bucuresti

Pentru Romania venirea celor RHCP a reprezentat o premiera si datorita faptul ca fost primul concert sustinut pe stadionul national, „proaspat” renovat. Sustinerea show-ului pe stadion a fost un adevarat succes din punct de vedere al organizarii. In maxim zece minute am reusit sa intru pe arena si sa imi ocup locul pe care il aveam in tribuna. Fiecare categorie de bilete a avut intrari separate ceea ce a facilitat accesul si traficul, spre deosebire de alte concerte sustinute in spatiu deschis.

In asteptarea idolilor, fanii au fost „intretinuti” de trupa AAAK, trupa ce insoteste RHCP in turneu, intr-o serie de tari europene. Pe masura ce stadionul se aglomera, si-au facut aparitia si cei de la Grimus, castigatori ai concursului desfasurat de Rock Fm. Acestia au fost primiti foarte bine de multime si, cu siguranta, dupa aceasta „deschidere” viitorul lor muzical va „rasuna”.

Anuntati pentru ora 20:45, RHCP si-a facut aparitia aproape la timp, cu o intarziere de cateva minute in aplauzele fanilor care stateau ca „pe ace” in fata scenei „goale”. Peste 45.000 de mii de oameni si-au aratat entuziasmul prin aplauze si tipete, la vederea lui Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith si Josh Klinghoffer, membrii trupei de origine americane.

Imbracat intr-o pereche de pantaloni negri, tricou alb si  sapca, la care nu a renuntat doar la sfarsitul concertului, Anthony a deschis playlist-ul cu melodia „Monarchy of Roses” spre delirul publicului. Au urmat hit-urile „Dani California” si „Can’t Stop”, timp in care fanii deveneau din ce in ce mai „hot”.

De sus, din tribune, multimea parea un „furnicar”, ghidat de acordurilor baietilor de la RHCP  si activ pe parcusul intregului concert, fredonand si cantand alaturi de trupa. O explozie de energie a avut loc in timpul unor piese celebre precum Can’t Stop, Californication, Under The Bridge sau Scar Tissue.

Pe scena, Anthony a realizat si cateva miscari de dans „consacrate” de el, ceilalti membri ai trupei fiind la fel de activi, Flea intrand pe scena in maini.  Acestia au interpretat si melodii de pe cel mai recent album  „I’m With You” precum Look Around, The Adventures of Rain Dance Maggie, Goodby Hooray sau Etiophia.

Au existat intr-adevar cateva probleme cu sonorizarea, sau cel putin asa s-a resimtit, in special la nivelul gazonului B, dupa cum au precizat cativa fani la finalul concertului. Se poate ca sunetul sa fi fost distorsionat datorita ecoului produs de locatie. Cu toate astea, publicul nu a fost dezamagit de prestatia RHCP.

Mai mult, in timpul show-ului de la tribune se putea zarea un fel de banner de mari dimensiuni care era purtat prin multime si pe care scria „We-ve been waiting since ’83”, an in care a fost infiintata trupa. De asemenea, steagul Romaniei a fost prezent atat in public, cat si pe scena, in semn de multumire.

Cu 10 minute inainte de ora 23, RHCP si-a incheiat „scurt si la obiect” show-ul, Flea si Chad fiind singurii care au facut „declaratii” despre cat de bine s-au simtit pe parcursul concertului, alaturi de noi, si despre ceea ce inseamna muzica, in general, aceasta fiind cea care ii aduce pe oameni mai aproape unii de altii.

Turneul, inceput in luna septembrie a anului 2011, se va incheia in 2013 cu show-uri in Australia, Noua Zeelenda si Africa de Sud.

Articole similare

Matrioska’s Fair: targ de design dedicat iubirii

casamea.ro

Patul care trateaza insomnia

Elena Turcu

Weekend-ul concertelor de neratat

getlokal.ro

Lasă un comentariu