Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Revine apetitul investitorilor pentru terenurile din Brasov

„In ultima perioada a aparut o noua categorie de cumparatori, cei care vor sa investeasca banii in terenuri si cauta in general loturi mici, in zone cu potential ridicat de dezvoltare. Acesti clienti, bineinteles, nu mai au aceleasi asteptari de randament al investitiei ca in anii de boom imobiliar, insa considera aceasta forma de investitie una mai profitabila decat un cont de economii in banca”, explica Alexandru Vacaru, Manager, Regency Imobiliare Brasov.

De asemenea, in ultima perioada, pe piata imobiliara brasoveana se remarca o crestere a cererii pentru suprafetele pretabile pentru constructia de blocuri. Specialistii spun ca se cauta loturi reduse ca dimensiune, amplasate cat mai bine, pentru realizarea de proiecte mici (2-3 blocuri cu regim redus de inaltime).

Agentiile imobiliare sunt de parere ca investitorii cauta sa realizeze proiecte mici, pentru ca inca testeaza piata si nu vor sa riste foarte mult cu un proiect mai mare. Un alt segment interesant il reprezinta asa-zisele terenuri „pentru gratar”. Cum legea picnicului a fost aprobata, se pare ca o noua posibilitate de investitie o reprezinta aceste tipuri de loturi. „Noi am promovat si vandut cu succes in ultima perioada terenuri langa Brasov, avand in oferta inclusiv terenuri „pentru gratar”, cu plata in rate si la preturi mici”, completeaza Alexandru Vacaru.

Loturile din Brasov au inceput sa fie atractive si prin prisma marilor proiecte de infrastructura pe care autoritatile doresc sa le implementeze in aceasta zona. Vorbim, asadar, de finalizarea Aeroportului din Brasov, care se asteapta sa duca la o marire a numarului de turisti, fapt ce ar genera investitii in capacitati de cazare noi, rezidentiale si chiar centre de afaceri. De asemenea, si realizarea Autostrazii Brasov-Comarnic incurajeaza dezvoltarea pietei de terenuri, in sensul ca ar aparea mai multe statii de productie sau se vor realiza noi centre de depozitare si logistice in imediata apropiere a orasului.

Care sunt preturile terenurilor din Brasov, gasiti in revista Planul casei mele, editia martie 2014.

Articole similare

Planul Casei Mele – februarie 2011 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Detaliile fac diferenta intr-un apartament modest

Catalina Coca

Despre caracteristicile importante ale unui televizor Ultra HD / 4K si cum il alegi pe cel mai bun

casamea.ro

Lasă un comentariu