Image default
LifeStyle Retete

Reteta traditionala de Pasti: friptura de miel cu ceapa caramelizata

Sarbatoarea Pastelui are un farmec aparte atunci cand o petreci in sanul familiei, alaturi de toti cei dragi, delectandu-te cu gustoasele preparate traditionale, cum ar fi friptura de miel, dropul si cozonacul.

Friptura de miel cu ceapa caramelizata

Ingrediente:

2,5 kg pulpa de miel cu os
15 g unt
3 cepe, taiate in bucati
6 catei de usturoi
15 ml (1 lingura) otet balsamic
200 ml vin alb
2 crengute de cimbru proaspat
3 crengute de rozmarin proaspat
300 ml supa de miel fierbinte

sare si piper

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 200 – 220° C.

Se presara un pic de ulei peste miel si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava si se gateste 20 de minute.

Untul se incalzeste intr-o tigaie mai mare. Se pune ceapa si se gateste pana se inmoaie si devine aurie. Se adauga usturoiul si se mai prajeste circa un minut. Se adauga otet si se lasa sa dea in clocot. Se adauga vinul, cimbrul si rozmarinul si se mai fierbe 1-2 minute.

Se pune ceapa si sosul obtinut in jurulul mielului, se adauga si supa si se acopera tava cu o folie.

Temperatura cuptorului se reduce la 180-200° C si se lasa aproximativ 1 ora si 15 minute pentru o carne roz in mijloc sau 1 ora si 40 de minute, daca preferati friptura mai bine facuta.

In timpul prepararii, peste carne se toarna cu o lingura din zeama lasata in tava. Se repeta de cel putin 3 ori.

Se serveste cu ceapa si orice garnitura preferati.

Reteta oferita de www.mancareadeacasa.ro

Comanda direct la 0753. 300. 333

Articole similare

Salata de cruditati cu carne de curcan

RL online

Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

casamea.ro

Asaltul Panasonic

comunicat de presa

Lasă un comentariu