Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Restaurarea cladirii fostului Hotel Cismigiu din Bucuresti

Demarata in februarie 2010, restaurarea cladirii care adapostea binecunoscutul hotel Cismigiu – monument arhitectural –, restaurantul Gambrinus si Cinema Bulevard, de pe B-dul Regina Elisabeta, este in plin proces de desfasurare.

Proiectul mult asteptat de restaurare a cladirii, atat pentru dezvoltatorul Hercesa Romania, antreprenorul general Virom International din Capitala, cat si pentru nostalgicii vechiului Bucuresti, va deschide, la sfarsitul lucrarilor, portile noului sediu al Institutului Cervantes, camere in regim de apart-hotel, precum si spatii pentru birouri si centre comerciale. Timpul si-a pus puternic amprenta asupra constructiei vechi, ridicata in anii 1900-1914, fiind prima cladire construita pe B-dul Regina Elisabeta care a servit ca hotel in cea mai mare parte a timpului, de la infiintare si pana in anii ’90. 

Astazi, constructia pastreaza inca liniile arhitecturale care au consacrat-o, inginerii de la Virom International consolidand fatada printr-un cadru de beton armat. Interiorul intregii cladiri se demoleaza si, ulterior, se va ridica noua structura a constructiei care va ingloba si cadrul de beton armat realizat pentru constructia fatadei. Configuratia finala a cladirii va fi S+P+Mz+4E+M si va ocupa o suprafata totala de peste 9.000 mp. Amprenta la sol a cladirii este de 1.400 mp, iar constructia initiala s-a bazat pe elemente verticale din zidarie, cu plansee alcatuite din profile I, cu beton mort intre ele. 

De la inceput, cel mai dificil obstacol intampinat de echipa de ingineri de la Virom International a fost nivelul hidrostatic foarte ridicat al apei, care, in perioadele de varf, a ajuns la cota superioara a radierului. 

Virom International este o companie cu un renume puternic pe piata romaneasca, specializata in realizarea structurilor de rezistenta din beton armat pentru proiecte de mare anvergura, consultanta pentru dezvoltarea de proiecte, proiectare de specialitate, build & design concept, proiecte „la cheie”. Dotata cu cele mai performante echipamente si tehnologii de lucru, Virom International detine in parcul de utilaje 6 macarale POTAIN din care: 2 macarale autoridicatoare si 4 macarale turn modulare cu sarcini peste 5 tone.

Proiectul restaurarii hotelului Cismigiu este unul complex, ce a necesitat numeroase anchete de verificare inainte de a fi demarat. Spatiul foarte restrans in care sunt efectuate lucrarile a pus probleme constructorilor, dar, in final, solutia cea mai buna s-a dovedit a fi macaraua turn modulara Potain MCT88, care serveste zilnic santierul cu maxima implicare la aproape toate operatiunile efectuate.

Astfel, MCT88 este unul dintre principalii actori ai proiectului restaurarii hotelului Cismigiu si este amplasata chiar in interiorul cladirii. Programul de lucru al acesteia la capacitate maxima este acelasi cu al intregii echipe de constructori. Macaraua MCT88 de la POTAIN are o sarcina maxima de 5 tone si o sarcina la varf de 1,15 tone. Raza maxima a macaralei este de 52 m, iar inaltimea la carlig de 40 m. Macaraua poate fi operata din cabina sau din exterior, cu radiocomanda. 

POTAIN este lider mondial pe piata macaralelor turn. Gama sa de macarale cuprinde: macarale autoridicatoare IGO si macarale turn modulare. Domeniile de activitate care au confirmat calitatea si aplicabilitatea macaralelor POTAIN in lume sunt: constructiile civile si industriale, constructiile de drumuri si poduri (viaducte), industria energetica, industria constructiilor de nave fluviale si maritime, depozite de marfuri grele si de dimensiuni mari.

Grupul MANITOWOC detine peste 100 de fabrici de productie si servicii in 27 de tari din America, Europa si Asia. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din intreaga lume, iar gama sa de macarale cuprinde: macarale senilate cu brat zabrelit MANITOWOC, macarale turn (fixe) POTAIN, macarale mobile cu brat telescopic GROVE, macarale mobile cu brat telescopic National Crane. 

Distribuitor autorizat in Romania al marcilor POTAIN si GROVE – membre ale grupului MANITOWOC – este MARCOM RMC ’94, Otopeni.

Articole similare

Importanta centurii

Dan Mazilu

Cum evaluam performanta energetica a ferestrelor?

casamea.ro

Noul încărcător frontal Hyundai HL980 şi-a făcut debutul la Bauma

M.Equipment

Lasă un comentariu