Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Resedinta norvegiana cu vedere spre padure si lac

Aceasta resedinta este situata in padurea Krokskogen, in apropierea orasului Hønefoss din Norvegia. Casa a fost ridicata pe o panta abrupta, care ofera o vedere fantastica asupra Steinsfjorden.

Proiectul de arhitectura apartine echipei Atelier Oslo, care a reusit sa creeze un model de casa cu multe deschideri in aer liber, dar care ofera adapost de soare si vant in anumite momente ale zilei.

Citeste si: O casa cu sarm, pe malul lacului

Casa are o geometrie rectangulara, cu acoperis si pereti acoperiti cu lespezi de piatra, un model traditional specific zonei de vest a Norvegiei. Constructia este sustinuta de bare de otel forate in piatra, cu o fundatie de beton mica in partea de mijloc care le stabilizeaza. Structura mai contine lemn stratificat completata cu placaj de constructii.

Citeste si: Casa cu vedere spre lac

Interiorul este un spatiu deschis ce prezinta curbe interesante. Peretii mari de sticla se afla in aria de zi (living, dining, bucatarie), creand o relatie directa cu natura.

Spatiile interioare sunt delimitate si prin intermediul pardoselei, realizata pe patru nivele principale. Semineul a fost construit in centru, iar prin forma sa (focul este la nivelul podelei) face trimitere la focul de tabara.

Citeste si: Casa moderna in mijlocul naturii

Aceasta casa poate fi utilizata ca resedinta permanenta, insa ofera toate avantajele unei case de vacanta (amplasare in mijlocul naturii, vedere catre padure si lac, suprafete mari vitrate care permit comunicarea cu exteriorul etc.).

Articole similare

Accente country

RL online

Orice detaliu decorativ este important

casamea.ro

Atelier de spatar

RL online

Lasă un comentariu