Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Resedinta de vacanta la Breaza

Arhitecta Ilinca Stefanescu si-a dorit o casa de vacanta departe de oras pentru a se refugia cu familia in zilele toride de vara. A reusit sa achizitioneze una la rosu in urma cu cativa ani.

Ideea achizitionarii unei case de vacanta a apartinut mamei sale, care isi dorea pe timpul verii un loc de refugiu din sufocanta Capitala. „In acea perioada, niste prieteni de familie isi cumparasera o casa la Breaza si ne-am gandit ca, fiind o zona frumoasa, putem opta pentru ea. De toate demersurile s-au ocupat parintii, care s-au implicat si au muncit foarte mult inca de la inceput. Locuinta au gasit-o prin intermediul unui agent imobiliar”, a povestit arhitecta.

Contractarea imobilului a avut loc in noiembrie 2010, moment in care era construit parterul si existau utilitatile. Suprafata la sol a casei avea pe atunci 75 de metri patrati, iar, ulterior, dupa mansardare, s-a extins la 150 de metri patrati. La parter a fost pastrata in linii mari compartimentarea initiala, iar unele ferestre au fost repozitionate sau marite.

Interiorul, deschis si luminos, este amenajat la granita dintre stilul nordic si cel mediteranean. Ilinca a compus decoruri simple (mobilate sumar) si cat mai functionale. In privinta cromaticii, s-a axat pe alb si bej, in contrast cu lemnul natur. Dat fiind ca spatiile sunt relativ mici, iar casa este orientata spre nord (deci nu beneficiaza de multa lumina), arhitecta a utilizat preponderent culori deschise. Din nevoia de lumina, au fost construite ferestre mari, care ofera o priveliste superba vara.

„Munca de santier a inceput in primavara lui 2011 si, ca in orice situatie in care se reface o casa deja construita, pe parcurs au aparut o multime de probleme. De exemplu, fundatia nu era facuta pe tot perimetrul si am fost nevoiti sa o subzidim. Structura de la etaj fiind din lemn, a trebuit sa facem termoizolatia, fapt care a condus la acoperirea grinzilor existente. Pentru a pastra aspectul de casa de munte, am montat grinzi aparente. Datorita termoizolarii, pierderile de caldura s-au redus semnificativ, ceee ce reprezinta un real avantaj pentru noi, deoarece nu vrem sa cheltuim multi bani pentru intretinerea unei case in care locuim ocazional”, a continuat proprietara.

Planul de amenajare a avut la baza ideea de simplitate si eleganta. Fiind vorba despre o casa de vacanta in care nu se dorea sa se investeasca mult, Ilinca a incercat sa aleaga variante mai economice, dar care, puse cu atentie in opera, sa nu transmita un asemenea mesaj.

In fiecare incapere, arhitecta a mizat pe simplitate, adica pe elemente care sa nu incarce inutil decorul. Incastrarea dulapurilor in perete reprezinta o solutie care permite valorificarea cat mai eficienta a spatiului existent, dar totodata creeaza senzatia de interior aerisit. Apoi, o amenajare degajata iti permite sa adaugi ulterior multe lucruri personale, cum ar fi: decoratiuni, jucarii, suveniruri din calatorii si alte obiecte dragi.

Pentru mobilarea incaperilor, proprietara a ales obiecte de la Ikea, iar acolo unde nu a fost posibil, a mers pe mobilier la comanda. Ilinca a urmarit ca piesele achizitionate sa se integreze in decor, dar si sa se potriveasca perfect cu cele realizate pe comanda (cum ar fi balustrada scarii, corpurile de mobilier care ascund caloriferele, dulapurile incastrate si bibliotecile).

Tot ea a desenat mobilierul de bucatarie, care a fost executat la firma unui prieten de familie. Acesta este realizat din MDF, iar blatul, din lemn. Suprafata de deasupra blatului a fost acoperita cu placi de mozaic achizitionate de la Leroy Merlin.

Ilinca a avut mereu sprijinul mamei sale, Dana Stefanescu (de meserie tot arhitect), cu care s-a consultat pana in detaliu si care si-a pus foarte mult amprenta asupra amenajarii parterului.

In baia de la etaj a fost aleasa o pardoseala din gresie neagra. Desi spatiul este ingust, aceasta se integreaza foarte bine in decor. In privinta peretilor, proprietarii au dorit sa  evite placile de faianta, asa ca s-au orientat catre mozaic alb si vopsea lavabila latex.

Material realizat cu sprijinul arhitectei Ilinca Stefanescu, tel.: 0724-203.734, email: [email protected]

 

 

Articole similare

Canapea multifunctionala conceputa pentru spatii mici

Elena Virlan

Sapa autonivelanta

Luana Ibacka

Transparenta si eleganta intr-o vila din Tel Aviv

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu