Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Repartizarea culorilor

Ca atare, prefera culorile si finisajele cu aspect natural, fiind de parere ca, pentru a obtine un decor elegant, trebuie combinate culori asortate din aceeasi gama.

Iata cateva sfaturi!

Intr-un decor, culoarea de accent trebuie repartizata in asa fel incat sa formeze un triunghi, iar interiorul sa fie armonios. Un exemplu ar fi utilizarea ei la nivelul covorului si al tablourilor.

Nu numai culoarea conteaza, ci si textura. Atunci cand introduci in decor un material texturat, precum tapetul sau piatra naturala, incearca sa-l utilizezi in cadrul aceluiasi spatiu ca accent.

Accesoriile decorative pot fi utilizate pentru a introduce accente cromatice sau ca liant intre nuantele amenajarii.

Regula celor trei culori

Alina Alecu utilizeaza in cadrul unei amenajari trei culori: de obicei, doua din aceeasi gama cromatica (eventual nuante de pamant) si o a treia ca accent. Aceasta din urma este aleasa in functie de preferintele destinatarului, dar si de efectul pe care il produce. De aceea, pe langa nuantele naturale neutre, arhitecta foloseste o culoare calda, energizanta.

Pereti colorati

Atunci cand vopsesti peretii in doua culori, este important sa stii ca schimbarea de nuanta se face intotdeauna la colturile inchise, si nu la muchii. Daca respecti aceasta regula, poti colora fara grija peretii in tonuri diferite, pentru a asigura un plus de dinamism.

Amenajari realizate de arh. Alina Alecu.

Articole similare

Garsoniera de 35 de mp: amenajare moderna si practica

casamea.ro

Casa pentru resedinta sau locuinta de vacanta?

Costel Popa

Look eclectic direct din Texas

Catalina Coca

Lasă un comentariu