Image default
Amenajare dormitor Practic

Renovarea unui dormitor – etape si lista de preturi

Ei bine, renovarea unui dormitor impune o serie de etape care se desfasoara in functie de respectarea unei reguli esentiale – si anume, renovarea sa se faca incepand cu coltul cel mai indepartat al incaperii si intotdeauna este nevoie sa se inceapa cu tavanul si peretii superiori pentru ca la sfarsit sa fie realizate si lucrarile de parchetare sau mochetare de la nivelul podelei.

Mai inainte de a trece la treaba este indicat sa gasesti o echipa profesionista, de lucratori in asa fel incat sa fii sigura de calitatea oferita dupa finisarea lucrarilor.

Iata cele mai importante etape pentru renovarea unui dormitor:

  1. decopertarea tavanului si a peretilor – o astfel de procedura impune indepartarea lavabilului vechi aplicat pe pereti in asa fel incat reparatiile sa se poata realize fara probleme. Costul variaza intre 5 si 7 lei/mp.
  2. in cazul in care nu mai sunteti multumiti de ferestrele si usile avute puteti sa incercati sa le inlocuiti cu altele noi – de regula, montarea acestora este gratuita si se asigura de catre firma la care le-ati comandat;
  3. repararea fisurilor de pe pereti – etapa implica astuparea cu glet a oricaror fisuri sau imperfectiuni ale peretilor. Costul unei astfel de etape este de 10 lei/mp;
  4. aplicarea amorsei si a vopselei lavabile – de regula aceasta implica finisarea peretilor si se va aplica de mai multe ori in asa fel incat sa se obtina o culoare uniforma. Costul este cuprins intre 5 si 7 lei/mp.
  5. indepartarea mochetei, linoleului sau a parchetului vechi si curatirea pardoselei;
  6. montarea parchetului – fie ca este vorba de parchet mai rezistent, din lemn masiv, fie de montarea dusumelei, costurile se ridica la 12-15 lei/mp.

Articole similare

Etape in amenajarea zonei de zi

Constantin Stefan

Frumusetea fluida a unei scari interioare din lemn masiv

casamea.ro

Pregateste-ti masa de sarbatoare

Elena Turcu

Lasă un comentariu