Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Renovarea unui apartament mic dintr-un bloc vechi

Parisul este asemenea marilor metropole ale lumii: un oraş condensat, în care cele mai râvnite şi căutate apartamente sunt în clădirile mai vechi, cu încărcătură istorică şi un farmec aparte.

Apartamentul pe care îl prezentăm astăzi se află într-o astfel de clădire. Arhitectul parizian Pierre Petit a ales să îl cumpere tocmai din acest motiv, în ciuda faptului că era mic şi înghesuit. Cu un plan de amenajare inteligent, a reuşit să îl transforme într-o locuinţă frumoasă, spaţioasă şi luminoasă.

Înainte de renovare, apartamentul avea o structură şi o compartimentare atipică. Un perete separa bucătăria de restul apartamentului, oferindu-u un aspect foarte înghesuit. Baia fusese introdusă în mod stângaci în planul camerei de zi, lăsându-i o formă ciudată de L, iar spaţiile de depozitare erau aproape inexistente.

Deoarece apartamentul are o amprentă mică la sol, de doar 38 de mp, Petit a creat un nou layout care să se potrivească mai bine cu stilul de viaţă modern şi care să ofere totodată senzaţia de spaţialitate, dezminţind dimensiunile sale mici.

Arhitectul a păstrat bucătăria în acelaşi loc, dar a deschis-o până la living. Noua arie de zi este acum mult mai aerisită şi luminoasă.

Apoi, a creat o baie în partea stângă a uşii de la intrare, într-un spaţiu care era folosit doar ca toaletă. Pe unul dintre pereţii din baie a montat dulapuri, asigurând spaţiile de depozitare necesare.

În dormitor, un perete acoperit cu dulapuri asigură, de asemenea, foarte multe spaţii de depozitare.

Pentru planurile apartamentului (înainte şi după renovare), accesează galeria foto.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

2013: invata sa iti decorezi casa in ton cu ultimele tendinte

RL online

casamea.ro si PRO VIDEO iti ofera un DVD daca te inscrii la newsletter

RL online

Case sub zapada – cum construim in zone cu ierni dificile

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu