Image default
Amenajare bucatarie Practic

Renovarea bucatariei cu buget mic

O problema delicata cu care se confrunta multi proprietari atunci cand isi renoveaza casele sau apartamentele este cea a bugetului. La prima vedere, cheltuielile depasesc bugetul disponibil. Solutii salvatoare exista, trebuie doar sa le descoperi.

“Am gusturi scumpe”. Aceasta a fost concluzia lui Lori, proprietara casei din care face parte bucataria din imagini. Imediat dupa achizitionarea locuintei, Lori si-a facut un plan de renovare a bucatariei foarte detaliat, de la finisaje si pana la culori. Pe scurt, voia o bucatarie cu aer country, in culori calde, cu podea din parchet, mobilier foarte practic si insula. Insa atunci cand a calculat bugetul necesar reamenajarii, a constatat ca e mult mai mare decat suma pe care o are si o poate investi in acest scop.

In loc sa dezarmeze din cauza resurselor financiare limitate, a regandit proiectul de amenajare, tratand aceasta problema ca pe o provocare. Astfel, a renuntat la ideea achizitionarii mobilei dintr-un singur magazin si a cumparat piese individuale din surse diferite. De exemplu, a cumparat rafturi ieftine din magazine no name pe care le-a combinat cu dulapuri de la Ikea. Insula de bucatarie reprezinta o alta „inventie” a proprietariei, deoarece a realizat-o pe componente (de exemplu, materialul pentru blat a fost cumparat dintr-un magazin de fierarie, apoi un mester l-a adaptat la cadrul din lemn). Costurile pentru mobilier s-au redus astfel cu 50%.

Lori a avut o idee „economica” si in ceea ce priveste sursele de iluminat. Ea a cumparat un candelabru negru ieftin de la Ikea pe care l-a vopsit, transformandu-l intr-un corp de iluminat stralucitor, mult mai potrivit cu decorul.

Proprietara a cautat solutii salvatoare si pentru aparatele electrocasnice. Mai intai a studiat produsele si preturile, iar la final a ales aparate cu finisaj alb (aragaz, cuptor cu microunde, masina de spalat vase, frigider), deoarece erau mai ieftine decat modelele cu aspect metalizat.

 

Articole similare

Uscator de rufe… altfel

Elena Virlan

O bucatarie moderna intr-un interior clasic

Ana-Maria Oancea

Bai vintage moderne

Elena Turcu

Lasă un comentariu