Image default
Amenajare bucatarie Practic

Renovarea bucatariei cu buget mic

O problema delicata cu care se confrunta multi proprietari atunci cand isi renoveaza casele sau apartamentele este cea a bugetului. La prima vedere, cheltuielile depasesc bugetul disponibil. Solutii salvatoare exista, trebuie doar sa le descoperi.

“Am gusturi scumpe”. Aceasta a fost concluzia lui Lori, proprietara casei din care face parte bucataria din imagini. Imediat dupa achizitionarea locuintei, Lori si-a facut un plan de renovare a bucatariei foarte detaliat, de la finisaje si pana la culori. Pe scurt, voia o bucatarie cu aer country, in culori calde, cu podea din parchet, mobilier foarte practic si insula. Insa atunci cand a calculat bugetul necesar reamenajarii, a constatat ca e mult mai mare decat suma pe care o are si o poate investi in acest scop.

In loc sa dezarmeze din cauza resurselor financiare limitate, a regandit proiectul de amenajare, tratand aceasta problema ca pe o provocare. Astfel, a renuntat la ideea achizitionarii mobilei dintr-un singur magazin si a cumparat piese individuale din surse diferite. De exemplu, a cumparat rafturi ieftine din magazine no name pe care le-a combinat cu dulapuri de la Ikea. Insula de bucatarie reprezinta o alta „inventie” a proprietariei, deoarece a realizat-o pe componente (de exemplu, materialul pentru blat a fost cumparat dintr-un magazin de fierarie, apoi un mester l-a adaptat la cadrul din lemn). Costurile pentru mobilier s-au redus astfel cu 50%.

Lori a avut o idee „economica” si in ceea ce priveste sursele de iluminat. Ea a cumparat un candelabru negru ieftin de la Ikea pe care l-a vopsit, transformandu-l intr-un corp de iluminat stralucitor, mult mai potrivit cu decorul.

Proprietara a cautat solutii salvatoare si pentru aparatele electrocasnice. Mai intai a studiat produsele si preturile, iar la final a ales aparate cu finisaj alb (aragaz, cuptor cu microunde, masina de spalat vase, frigider), deoarece erau mai ieftine decat modelele cu aspect metalizat.

 

Articole similare

Bucatarie mica si simpatica intr-un apartament open-space

Elena Virlan

O baie pentru doi

Ana-Maria Oancea

Dormitor sub clar de luna

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu