Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Renovarea fatadelor cu piatra stratificata

Piatra statificata este indicata pentru a pune in valoare zonele de interes ale unei cladiri. Pentru ca vorbim de un material sensibil, care se poate deteriora la intemperii, trebuie sa stiti ca are nevoie de multa atentie atunci cand este montata, precum si de un adeziv special care sa ii mareasca durata de viata.

Costul unei fatade din piatra este destul de ridicat, deoarece include nu doar pretul de achizitie, ci si pe cel al transportului si al manoperei pentru montarea acesteia, care trebuie facuta de profesionisti.

Din cauza pretului ridicat, piatra este folosita deseori doar pentru unele portiuni ale fatadei, ca element decorativ de accent, cum ar fi in zona de soclu, la colturile cladirilor sau in jurul ferestrelor si usilor. Vestea buna este ca fatadele din piatra necesita costuri minime de intretinere intrucat nu trebuie lacuite sau vopsite, catararea fiind realizata cu apa sub presiune.

Daca ati luat decizia sa investiti intr-o lucrare de renovare, va trebui sa va ganditi si la bugetul alocat, dat fiind ca piatra stratificata este totusi un material costisitor. In cazul în care proiectul nu este unul prioritar, puteti opta pentru un contract de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte pentru a putea strange banii necesari pe o anumita perioada de timp si pentru a suporta mult mai usor costurile lucrarii in viitor.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: incepi prin a economisi o perioada de de 3-5 ani, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna si dobanda și prima de la stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual pana in limita de 250 de euro /an). Economiile astfel constituite pot fi utilizate, impreuna cu un credit locativ in lei cu dobanda fixa de 4,5% pe an. Astfel, costurile sunt mult mai mici. Practic, pe langa economiile lunare, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de la stat, la care se adaugă dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung, puteti solicita un credit locativ in lei cu cea mai mica dobanda de pe piata, de 4,5%.

Articole similare

Materiale folosite la construirea pergolelor

Anca Ghiorghiu

Excavatoarele pe roţi Cat M315F & M317F – agilitate şi performanţă

M.Equipment

Sticla termoformata

Elena Turcu

Lasă un comentariu