Image default
Amenajare dormitor Practic

Renovare în dormitor

Fiind încăperi rezervate odihnei, ele nu suscită atenţia şi creativitatea proprietarilor şi a proiectanţilor la fel de mult ca celelalte încăperi. Unul dintre motive ar fi caracterul intim al acestor camere, faptul că ele nu sunt supuse unor aprecieri critc-estetice din partea oaspeţilor sau chiar a proprietarilor.

Un al doilea motiv îl putem identifica în sfera financiară: cheltuielile ridicate pe care le necesită un living spectaculos sau o bucătărie nouă sunt contrabalansate, în cadrul bugetului reamenajării, de cheltuielile reduse solicitate de lucrările din dormitoare.

În aceste condiţii, lucrurile par cât se poate de simple atunci când se discută amenajarea unei asemenea încăperi. Ele se vor reduce la alegerea finisajelor pentru pereţi şi pardoseală, a mobilierului şi a obiectelor decorative. Ei bine, tocmai această alegere poate transforma dormitorul dumneavoastră dintr-o încăpere banală într-una originală, de excepţie. Trebuie să investiţi ceva fantezie în proiectul dumneavoastră şi, eventual, ceva mai mulţi bani.

În cele ce urmează ne vom opri asupra unui dormitor care a trecut printr-un asemenea proiect. Acesta are o suprafaţă de 16,5 mp şi o formă regulată, paralelipipedică. Punctul de plecare al amenajării a fost o temă din sfera cromaticii. Mai exact, a fost ales roşul ca nuanţă reprezentativă pentru dormitor.

Întâi de toate, s-a folosit această culoare pentru zugrăvirea pereţilor. Pe peretele pe care a fost amplasat patul a fost aplicată tehnica sponging. Aceasta creează un efect moale, de suprafaţă pătată, prin folosirea unui burete natural cu care se aplică straturile superioare de vopsea. Ceilalţi pereţi împreună cu tavanul au fost zugrăviţi în alb. Pardoseala a fost finisată cu parchet din lemn exotic.

Pe una din laturile camerei a fost amplasat un dulap de haine de mari dimensiuni, fabricat pe comandă din PAL melaminat. Uşile au inserate panouri din sticlă de culoare roşie. Comoda este fabricată în acelaşi stil şi din aceleaşi materiale.

Amenajarea a fost întregită de draperii şi de un covor, alese din aceeaşi gamă cromatică.  

Articole similare

Un singur dormitor pentru doi copii

Constantin Stefan

Aceeasi baie, o noua infatisare

Mihaela Calin

Renovarea unui apartament

Elena Virlan

Lasă un comentariu