Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Relaxare si confort in culorile savanei africane

Combinatia intre lemnul masiv, volumetria ampla a pieselor si naturaletea placuta a inului, bumbacului sau borangicului creeaza o atmosfera de bien-être si confort rafinat.

Daca optati pentru o astfel de ambianta, incepeti prin a va imagina intoarcerea dintr-un safari, la sfarsitul unei zile toride in savana africana. Apusul imbraca totul in rosiatic si, in lumina crepusculara, salbaticiunile freamata, savana se trezeste. Ascunsa in vegetatia luxurianta, o casa coloniala, racoroasa si spatioasa va asteapta cu perdelele albe de bumbac fluturand ca niste pasari misterioase… Confortabila, mobilata cu piese masive din lemnul nobil al junglei, ornata cu trofee de vanatoare, piei de animale, statuete prelungi si ciudate masti africane…

Povestea acestei evadari din cotidian in salbaticia Africii o puteti recrea fiecare acasa, in functie de gusturile si bugetul vostru. 

Daca mergeti pe genul colonial, optati pentru mobilierul din lemn masiv sau furniruit, cu volumetrie simpla si suprafete netede sau patinate. Usile sau sertarele pot fi ornate cu trafor din lemn si feronerie aparenta metalica patinata. Esenta de lemn favorita este cea a mahonului sau furnirul de cires salbatic, in nuante roscat-inchis.

Pot fi asociate, de asemenea, si piese separate, cu un finisaj mai brut, chiar cioplite, rezultatul vizibil si palpabil al interventiei artizanale. 

Ca materiale textile, se aleg cele naturale gen in, bumbac sau borangic. Un efect fericit asigura panza cu ochiuri mari, in stilul panzei de sac, care aminteste de mestesugul de fabricatie a cosurilor.

Covoarele vor fi din canepa sau sisal, toate in culori foarte soft, naturale si calde.

Un alt element care puncteaza fericit acest decor este blana, naturala sau artificiala, si pieile de animale. Ele isi gasesc locul pe paturi sau pereti, dar pot fi folosite si pentru confectionarea de perne.

Ornamentatia e bogata, alegerea indreptandu-se spre statuetele mari, vasele de flori masive, bambus, palmieri.

Genul jungle e mai plin de energie. E definit de texturi ce amintesc de padurea tropicala: impletituri din rattan, plasa, bambus – utilizat trunchi sau fasii – si tesaturi naturale, bogat ornamentate cu motive florale, animaliere sau palmieri. Accesoriile declina tema salbaticiei in tablouri, perne, perdele, cuverturi si imprimeuri ce redau viata junglei si a savanei – zebra, tigru si, mai ales, leopard.

Cat priveste partea cromatica, predomina culorile de pamant argilos, un maro putin roscat, combinat cu bejuri si tonuri de gri cald. Auriul poate fi folosit ca accent, alaturi de un bleu soft – culoarea cerului si a apei – sau de azuriu – cel de pe aripile fluturilor tropicali.

Combinatiile posibile vor fi un adevarat rasfat pentru imaginatie, iar rezultatul va fi o ambianta afro-sic, in care efectul estetic e dublat de confortul natural pe care vi-l doriti.

Mic dictionar Stil African 

Stilul african – isi are originea in necuprinsa bogatie de culori si forme ale continentului african. De la jungla la desert, forta naturii salbatice inca nu a fost intru totul domesticita de om. Safari si colonial, aventura si mister – definesc acest stil cu personalitate puternica.

Textura – pentru ambianta coloniala, mai rafinata, se foloseste lemnul masiv sau furniruit, cu volumetrie simpla si suprafete netede sau patinate. Genul jungle, plin de energie, e definit de texturi ce amintesc de padurea tropicala: impletituri din rattan, plasa, bambus – utilizat trunchi sau fasii – si tesaturi naturale, bogat ornamentate cu motive florale, animaliere sau palmieri. 

Culoare – dominante sunt culorile de pamant argilos, un maro putin roscat, combinat cu bejuri si tonuri de gri cald. Auriul poate fi folosit ca accent, alaturi de un bleu soft – culoarea cerului si a apei – sau de azuriu – cel de pe aripile fluturilor tropicali.

Accesorii – accesorizarea trebuie sa fie generoasa. Decoratiuni abundente si mari. Tema principala este cea a salbaticiei. Fiecare element decorativ preia acest motiv: tablouri, perne, perdele, cuverturi, imprimeuri care redau viata junglei si a savanei – zebra, tigru si, mai ales, leopard.

 

Articole similare

Apartament modern: asocieri jucăuşe de forme şi culori

Alina Boicu

Personalizeaza-ti peretii din living!

Elena Turcu

Renovare contemporana in mijlocul naturii

RL online

Lasă un comentariu