Image default
Practic

Reguli de aur pentru case ordonate

Ai auzit vreodata de “organizator profesionist”? Si nu facem referire la organizatorii de evenimente, ci la acele persoane care iti pun lucrurile in ordine prin casa. Nu vorbim nici de menajere, dar te vom invata cum sa devii propriul tau consultant in organizarea casei.

Organizatorul profesionist este o noua meserie care prinde in strainatate. Trebuie sa recunoastem ca nu se mai “fabrica” gospodine ca pe vremuri, iar generatia de 30 de ani de astazi si-a concentrat eforturile pe studiu si munca, in detrimentul stapanirii profesioniste a activitatilor casnice. Pentru cei care nu-si permit o menajera, acest “organizator” este solutia lor: un profesionist care vine si te invata cum sa-ti mentii casa in ordine.

Totusi, pana se deschide si la noi aceasta piata profesionala, va dam cateva sugestii pentru o casa mai ordonata, fara prea mult efort.

1. Pregateste-te de seara. Iti aduci aminte cand te puneau parintii sa-ti faci ghiozdanul cu o seara inainte? Ei bine, imagineaza-ti ce dimineti linistite poti avea daca iti pregatesti de seara hainele, micul dejun, geanta s.a.m.d.? Unde mai pui ca te poti bucura in voie de somnul placut de dimineata.

2. Deschide corespondenta deasupra cosului de gunoi. Nu te mai ascunde dupa deget, pentru ca stim ca ti se-aduna plicurile desfacute in holul de la intrare. Nu-i bai, si noi patim asta!

3. Pune pe hartie ce nu vrei sa uiti, fie ca e vorba de lista de cumparaturi sau de vreo intalnire. Rezultatul se traduce intr-un somn mai linistit, cumparaturi rezolvate si intalniri la care nu intarzii.

4. 10 minute de curatenie n-au facut rau nimanui! Serior, pune un cronometru in functiune timp de 10 minute si vezi ce activitati casnice poti face in acel timp. Repeta operatiunea de fiecare data cand ai chef de putina miscare.

5. Joaca-te carti! La capitolul acesta te invatam un joc nou: scrie pe cartonase toate activitatile casnice pe care trebuie sa le faci intr-o saptamana si extrage zilnic cate unul. Aceasta va fi activitatea pentru ziua respectiva. In plus, nu-i asa ca este o idee buna si pentru a-ti responsabiliza copiii?

6. Renunta! De fiecare data cand vezi prin casa ceva ce nu-ti mai este folositor, pune-l intr-o cutie speciala. Cand se umple, doneaza continutul!

7. Stabileste mini – tinte! Daca activitatea pe care vrei s-o faci este ampla si ti se pare obositoare, stabileste-ti tinte pe parcurs!

8. Dupa ce folosesti un obiect, pune-l la loc! Aceasta este regula de baza a organizarii casei tale, dar stiai asta deja, nu-i asa?

 

 

 

 

Articole similare

Cum să-ți construiești singur o căsuță de grădină

casamea.ro

Amenajarea unei case ahizitionate la rosu

Constantin Stefan

Living in culorile primaverii

Catalina Coca

Lasă un comentariu