Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Reguli de amplasare a mobilierului

O amplasare inteligenta a mobilierului va avea drept rezultat un grad ridicat de confort şi, din punct de vedere estetic, un decor captivant si echilibrat. Designerul de interior Irina Constantin ne ofera cateva sfaturi utile.

1. Exista anumite reguli de amplasare a mobilierului in functie de suprafata si forma incaperii?

Regulile care trebuie urmate nu sunt neaparat legate de forma camerei, ci de functionalitatea acesteia. Conteaza mult locul de unde vine lumina naturala si zonele de circulatie (intrari/iesiri).

Forma incaperii poate ridica probleme atunci cand este lunga si ingusta sau cand are pereti de forme neregulate (curburi sau nise). Elementul de curbura poate fi preluat de anumite piese de mobilier. In cazul peretilor neregulati, se pot folosi piese de mobilier facute la comanda care sa inglobeze stalpii sau nisele.

2. Care sunt cele mai frecvente greseli care se comit atunci cand se aranjeaza mobilierul?

Cea mai frecventa greseala consta in achizitionarea unor piese „la impuls”. Intrati intr-un magazin, vedeti ceva (o canapea, un pat sau un dulap) si il cumparati pentru ca este o piesa deosebita si va place enorm, sau are un pret la oferta. Totusi, cand ajungeti acasa constatati ca nu incape in camera, blocheaza trecerea etc. O alta greseala esentiala este copierea unei imagini dintr-o revista. Trebuie sa se tina cont de faptul ca imaginile sunt facute intr-un showroom, iar camera dvs. este mult mai mica.

3. Avand in vedere ca in bucatarie ar trebui respectata o anumita ergonomie a miscarilor, cum este indicat sa fie amplasat mobilierul?

Regula ce trebuie urmata tine de amplasarea electrocasnicelor. Ideal ar fi ca acestea sa fie amplasate astfel: frigider, chiuveta, plita, cuptor. Intre fiecare doua piese trebuie sa existe un minim de blat de lucru de 40 cm.

Designer Irina Constantin, Knox Design, tel.: 0744-679.455, www.interiordesigner.ro

Articole similare

Hammam in casa ta

casamea.ro

Stilul rustic din nordul Franţei, transpus la Prejmer

Oana Voicu

Bricomix.ro – Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii unui aparat de curatat cu aburi?

comunicat de presa

Lasă un comentariu