Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Refugiul de la 2 Mai al lui Sergiu Nicolaescu

În 2010, locuinţa de vacanţă a fost subiectul unui reportaj al revistei „Casa mea”, în care a fost remarcată asocierea simplităţii cu bunul gust şi simţul estetic al regizorului. Casa, formată din cinci camere, are o suprafaţă de 100 mp, iar curtea de 550 mp este un veritabil rai, casa abia zărindu-se printre brazii înalţi plantaţi lângă poartă şi în jurul casei, dar şi dintre tufele de trandafiri de diferite culori, inclusiv albăstrii. 

„Mi-am dorit foarte mult o casă la mare. Veneam la mare, filmam şi mă gândeam că vreau să am un locşor al meu unde să îmi petrec zilele însorite de vară. (…) Modelul casei l-am găsit într-o revistă nemţească, pentru că la noi în ţară nu existau astfel de publicaţii. Casa este foarte simplă pentru că mie îmi plac lucrurile simple”, declara Sergiu Nicolaescu.

Atât în interior, cât şi la exterior pereţii sunt văruiţi cu alb. Mobilierul este din bambus, iar pereţii sunt decoraţi cu măşti africane. În living a fost montat un şemineu din marmură, care conferă o notă de romantism întregii camere. Pe şemineu şi-au găsit locul două spade pe care regizorul le-a folosit în filmele sale.

După cum mărturisea regizorul, întreaga decorare a avut ca regulă de bază simplitatea: „Am vrut o casă în care să mă simt bine, nu un palat. Am folosit totuşi foarte multă marmură. Am scările exterioare din marmură, iar livingul, sala de mese, băile sunt pavate cu marmură. Este un material nobil care se potrivea dorinţei mele de simplitate şi sobrietate. Am decorat casa după placul meu, utilizând lucrurile la care ţin foarte mult. Am un cufăr Luis Vuitton, moştenit de la părinţi. La parter, am aranjat un colţ marinăresc. Am pus timone de diferite mărimi, unele fiind luate de pe vase pe care am filmat. Cred că o casă la mare trebuie să conţină cât mai multe elemente legate de apă, de navigaţie“, mărturisea regizorul.

Articole similare

Casa de tara idilica

Elena Virlan

Canapele colorate, moderne

Elena Turcu

Pentru un apartament mai spatios

Oana Voicu

Lasă un comentariu