Image default
Amenajare bucatarie Practic

Refresh in sala de baie cu ajutorul culorii mov

La prima vedere, movul pare o culoare agresiva, mai putin indicata in sala de baie. Utilizata insa moderat sau in combinatie cu alte culori, va da personalitate acestui spatiu, care, de regula, nu reuseste sa iasa din anonimat.

Eleganta la superlativ   

Intr-o casa amenajata pretentios, si sala de baie trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Daca te reprezinta stilul modern, dar elegant, feminin si elaborat, probabil te vei regasi in decorul din imagine. Amenajarea este nonconformista si indrazneata. Alaturi de finisajele lucioase (in tonuri de lila) si sanitarele moderne, sunt prezente si obiecte mai putin utilizate intr-un astfel de spatiu: candelabrul, scaunele, perdelele mari si vaporoase.

SPA la tine acasa  

Baia este vazuta din ce in ce mai mult ca un spatiu de relaxare, menit sa te deconecteze de la tensiunea acumulata in timpul zilei. Prin urmare, toate elementele care o compun trebuie sa transmita liniste si calm. La aceasta senzatie mai contribuie micile decoratiuni si produsele de ingrijire. Asadar, introdu in decor uleiuri, lumanari parfumate si o vaza cu flori pentru a crea atmosfera.

Jocuri de culori  

Uneori, folosirea mai multor culori intr-o amenajare poate fi riscanta, in sensul ca poate conduce la obtinerea unui aspect incarcat si chiar kitsch. Asta nu inseamna ca trebuie sa te rezumi doar la o culoare. Secretul consta in dozarea lor echilibrata, astfel incat sa rezultatul sa fie armonios.

Violet si lila   

Un fundal neutru este cea mai buna alegere pentru persoanele care recurg periodic la redecorari. Astfel, daca pardoseala si peretii sunt albi sau gri, poti introduce in acest cadru culori puternice, cum ar fi violet.

Simbolul misterului    

Movul este simbolul regalitatii, al bogatiei, dar si al intelepciunii si spiritualitatii. Pe plan somatic, aceasta culoare are efect purificator si echilibreaza metabolismul corpului. Daca tii cont de semnificatia culorilor in decorare, iar movul te reprezinta cel mai bine, utilizeaza-l in sala de baie, mai ales daca aceasta are o suprafata mai mare.

Articole similare

Un pat amenajat sub scara

Laura Ilica

Lumina pune in valoare subsolul

Simona Gheorghe

Recomandarea lui Pascal Delmotte

Oana Voicu

Lasă un comentariu