Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Red Pepper House, casa din padurea kenyana

Aflata pe insula kenyana Lamu, Red Pepper House a fost proiectata si realizata de arhitectii Urko Sanchez. Aceasta are o structura sinuoasa, strans legata de padurea din jur.

Un acoperis de paie se ridica deasupra boltelor de mangrove pentru a anunta prezenta locuintei in timp ce acopera o serie de spatii in aer liber. Intreaga locuinta este deschisa catre exterior, in afara de cateva spatii inchise care adapostesc dormitoarele.

Cladirea ocupa doar spatiile goale din padure pentru a nu fi nevoie sa fie taiate mangrovele. Unul dintre principalele scopuri ale arhitecturii a fost de a minimaliza efectul asupra padurii. Felul in care erau aranjati copacii a influentat direct aranjamentul spatial al casei.

Acoperisul monolitic imens este o referinta Makuti la arhitectura traditionala Swahili, care consta in general in structuri detasate si ridicate deasupra casei. Bolta inalta produce o deschidere, iar dispunerea spatiala creeaza o conexiune cu mediul inconjurator.

Intreaga casa incearca sa fie ecologica, la constructia ei a fost folosita doar munca manuala in loc de masinarii, iar casa este construita din lemn si piatra de coral din zona. Pentru a exploata la maximum climatul Lamu, cladirea are doua sisteme diferite de energie solara, razele sunt absorbite pentru incalzirea pasiva a apei si in acelasi timp colectate de panouri fotovoltaice pentru a da energie dispozitivelor electrice.

Aranjamentul dormitoarelor reflecta casele din zona care sunt imprastiate pe plaja si sunt facute din zidarie din piatra de coral. Fiind singurele spatii inchise din resedinta, aceste spatii ofera un plus de intimitate si securitate.

 

Articole similare

În Braşov: vilă modernă achiziţionată la cheie

casamea.ro

Cum alegi corect dimensiunea covorului, in functie de camera

Ana Mincu

Cum obţinem un decor exotic?

Oana Voicu

Lasă un comentariu