Image default
Practic

Reconfigurarea spatiului de locuit in apartamentele de bloc

Apartamentele de bloc pot fi regandite si recompartimentate in asa fel incat sa se adapteze planurilor si nevoilor proprietarilor. Fie ca este vorba despre construirea unui perete fals, din gips-carton, de desfiintarea altuia sau schimbarea rolului unei functiuni, solutii exista pentru orice problema.

1. Modificarea numarului de camere

Poti construi sau darama pereti, astfel incat sa ajungi la numarul de incaperi de care ai nevoie sau sa beneficiezi de mai mult spatiu intr-una dintre functiuni. De exemplu, o garsoniera poate fi transformata cu usurinta intr-un apartament cu doua camere, prin construirea unor pereti care sa imparta incaperea in doua spatii distincte.

De asemenea, livingul poate fi compartimentat cu ajutorul unui perete din gips-carton sau al unui paravan, pentru a amenaja o parte a camerei ca birou. Daca o anumita incapere nu dispune de o suprafata satisfacatoare nevoilor tale, iar in vecinatatea ei exista o camara/debara sau chiar o alta functiune de care nu ai nevoie, poti uni cele doua suprafete prin renuntarea la peretii care le separa.

Citeste si: Modificari de structura pentru marirea spatiului

2. Schimb de roluri

O probelma des intalnita este aceea ca incaperile nu sunt organizate asa cum ti-ai dorit. De exemplu, spatiul destinat baii se afla acolo unde tu iti imaginai bucataria, dormitorul se gaseste in locul livingului si asa mai departe.

In acest caz, solutia este simpla si la indemana: schimba rolul functiunilor. Singura problema o ridica incaperi precum baia si bucataria, care necesita instalatii speciale (de gaze, sanitara etc.), dar si acest inpediment poate fi rezolvat cu ajutorul unor specialisti, cu rabdare si ceva mai mult deranj.

Citeste si: Includerea balconului in spatiul locuibil

3. Open-space

Uneori, poti beneficia de toate functiunile de care ai nevoie, amplasate exact acolo unde ti le-ai imaginat, si totusi sa simti ca lipseste ceva. In aceasta situatie, pentru a schimba aspectul general al locatiei si pentru a castiga libertate de miscare si un decor aerisit, poti recurge la o amenajare de tip open-space.

Fie ca este vorba despre o bucatarie deschisa sau de un dining care comunica cu livingul, delimitarea spatiului doar la nivel vizual va oferi locuintei tale un aspect aerisit. In cazul acesta, pentru a demarca zonele respective, poti folosi mobilier, paravane sau finisaje diferite.

Articole similare

5 Lucruri utile care nu trebuie să lipsească din camera copilului

comunicat de presa

Amenajarea unei bai mici

Constantin Stefan

Living de revista

Laura Ilica

Lasă un comentariu