Image default
Home

Reconditionarea unui gard metalic

In cazul nostru, proprietarul care a hotarat sa vopseasca gardul metalic al curtii, a trebuit sa tina cont de perioada de vegetatie a trandafirilor care sunt plantati pe toata lungimea acestuia. Operatia a trebuit efectuata inainte ca tufele de trandafiri sa inverzeasca, deoarece in caz contrar, lastarii cruzi ar fi putut fi rupti cu usurinta.

In alta ordine de idei, gardul construit din foi de tabla zincata trebuia revopsit, deoarece stratul vechi de vopsea incepuse sa se exfolieze. Unul din motivele degradarii l-a constituit faptul ca nu a fost intrebuintat un strat de grund inainte de aplicarea vopselei. Pentru a proteja pe termen lung atat metalul, cat si noul strat de vopsea, proprietarul a decis ca mai intai sa grunduiasca suprafata si numai dupa aceea sa o vopseasca. Aceasta tehnica este folosita mai ales atunci cand conditiile meteorologice nu sunt cele mai prielnice pentru ca gardul sa fie vopsit numai cu cateva straturi de vopsea.

Etape de lucru:

1. Detaliu cu starea initiala a gardului

In starea initiala, imediat dupa iesirea din iarna, o buna parte din stratul vechi de vopsea s-a exfoliat. Cauzele fiind provocate atat de factorii de mediu, cat si de faptul ca suprafata zincata nu are o aderenta buna pentru vopsea.

2. Eliminarea stratului vechi de vopsea

Lucrarile de reconditionare au inceput cu eliminarea vechiului strat de vopsea. In acest scop a fost folosit un spaclu. Zonele in care vopseaua inca avea o buna aderenta la stratul de baza au fost pastrate ca atare.

3. Curatarea in spatele lastarilor

Proprietarul a curatat cu mare atentie vechiul strat de vopsea din spatele lastarilor de trandafiri urcatori, evitand ruperea acestora.

4. Aplicarea grundului

Primul strat aplicat pe suprafata metalica a gardului a fost unul de grund. A fost folosit un grund anticoroziv, care are rolul sa protejeze metalul de rugina si sa fie un bun strat de baza pentru vopsea.

5. Pregatirea vopselei

Pentru finisajul gardului s-a folosit email de exterior Danke de la Dufa, maro ciocolatiu. Au fost necesari cinci litri de vopsea pentru o suprafata de 25 mp.

6. Vopsirea gardului

Dupa ce grundul s-a uscat, s-a putut trece la aplicarea stratului de vopsea. Din cauza tufelor de trandafiri, operatia a fost una relativ dificila. Tocmai din acest motiv, singura modalitate in care a putut fi vopsit gardul a fost cea manuala, cu ajutorul pensulei. In cazul in care nu aveti vegetatie sau alte astfel de obstacole care va pot impiedica in procesul de vopsire, puteti folosi si o pompa sau un pistol special pentru vopsit.

Articole similare

A black kitchen might be exactly what you needed

Ana Mincu

Tapetul personalizat – un finisaj aparte

Catalina Coca

“Ne-am proiectat singuri mobilierul pentru dormitor”

Elena Virlan

Lasă un comentariu