Image default
Home

Reamplasarea caloriferului

Acestea trebuie identificate şi perfectionate pentru ca solutia initiala sa poata deveni viabila. Sa plecam de la exemplul, des intalnit, al integrarii balconului in aria utila a locuintei. Pe langa multele masuri care deriva de aici, intalnim şi montarea caloriferului pe parapetul fostului balcon. Deoarece vechea fereastra este eliminata in acest proces, panoul radiant va trebui reamplasat sub noua zona vitrata, cea de deasupra fostului parapet. Aceasta, pentru ca exista o regula care impune montarea sursei de caldura in zonele cu cel mai ridicat grad de transfer termic.

In toate cazurile insa, inainte de montarea caloriferului, parapetul loggiei este supus unui proces de termoizolatie. In urma acestei operatii, suprafata de montaj a caloriferului se modifica. Materialele termoizolante care sunt aplicate pe aceasta suprafata impun şi noi solutii. Deoarece ele nu au consistenta unui perete din beton sau caramida, trebuie construita o structura bine ranforsata care sa sustina caloriferul.

Etape de lucru:

1.Constructia structurii metalice.
Dupa inchiderea loggiei cu ferestre termoizolante se trece la realizarea instalatiilor. Ulterior acestor operatii, va fi construit scheletul metalic, care va servi drept baza pentru placarea cu gips-carton.

2.
Ranforsarea structurii metalice.
Peretele este placat cu polistiren expandat cu grosimea de 5 cm. Intre montantii metalici sunt introduse şi fixate scanduri din lemn. Acestea rigidizeaza structura din profile metalice.

3.Pozitionarea caloriferului.

Pe aceasta structura sunt montate consolele de prindere a caloriferului. Operatia trebuie facuta cu mare atentie, pentru ca de ea depinde racordarea perfecta a caloriferului la conductele de tur şi retur.

4.Definitivarea structurii.
Dupa ce caloriferul este aşezat pe pozitie, pentru verificare, acesta este demontat şi se incepe placarea cu gips-carton. Dupa terminarea lucrarilor de finisaj, caloriferul este montat definitiv.
Caloriferul trebuie sa fie ales in functie de volumul spatiului pe care trebuie sa-l incalzeasca. Puterea necesara pentru aceasta se calculeaza dupa formula:

P = V x 45 x 1,16
unde:
P – este puterea caloriferului;
V – este volumul camerei (V = L x l x h);
45 – este indicele de izolatie al camerei (se masoara in Kcal/mc). In cazul in care camera este bine izolata şi are putine ferestre, acesta poate sa scada pana la 35. Dimpotriva, daca incaperea este slab izolata, atunci el poate sa creasca la 55;
1,16 – este coeficientul care transforma kilocaloriile in wati.
In functie de rezultatul obtinut, se va alege caloriferul cu cea mai apropiata valoare a puterii de acest rezultat.

Studiu de caz:

Pentru o sufragerie de bloc (L = 5,2 m, l = 3,4 m, h = 2,5 m), cu ferestre termoizolante şi cu doi pereti exteriori neizolati (indicele termic = 50), rezulta:
P = 44,1 mc x 50 Kcal/mc x 1,16
P = 2557,8 wati

Articole similare

DIY: Cum sa-ti faci singura parfumul preferat

casamea.ro

Trucuri pentru a face curățenie în casă fără a folosi substanțe chimice

Alina Boicu

Decoratiuni de Craciun pe care poti sa le faci acasa

casamea.ro

Lasă un comentariu