Image default
Amenajare living Practic

Reamenajarea unui living modest

Acolo unde se poate pune in opera, masura in cauza nu inseamna doar mai mult spatiu, ci si o geometrie diferita, neconventionala. Cele doua consecinte conduc la o individualizare a apartamentului, lucru dorit de orice proprietar care incepe renovarea radicala a locuintei.

Apartamentul, a carui renovare urmeaza sa o descriem, are o suprafata utila de 64 mp care era distribuita, initial, in opt incaperi distincte. Acestea erau amplasate de o parte si de cealalta a medianei reprezentata, in plan arhitectonic, de vestibul.

Proprietarii au dorit sa modifice acest plan arhitectural in asa fel incat confortul locuintei lor sa capete un grad superior. Ei s-au concentrat asupra jumatatii stangi a apartamentului. Aceasta s-a pretat atat de bine la ideile de reamenajare ale proprietarilor, incat lucrarile de aici au fost suficiente pentru a da locuintei aspectul pe care ei si l-au dorit. Principalele lucrari care au vizat aspectul structural al zonei au constat in demolarea peretilor care separau vestibulul, bucataria si dormitorul. Astfel, a fost obtinut un spatiu deschis la accesul in apartament.

In urmatoarea etapa s-a trecut la refacerea suprafetelor de baza ale finisajelor peretilor. Doi dintre acestia au fost placati cu gips-carton. Este vorba de peretele noii bucatarii deschise pe care urmeaza sa fie amplasat frontul de lucru. Celalalt este peretele care separa fostul dormitor de baie.

Gips-cartonul a mai fost folosit si la placarea grinzilor si a stalpilor de rezistenta. Prin placare a fost eliminat riscul aparitiei igrasiei sau mucegaiului, acestea fiind zone sensibile la umezeala.

In tot spatiul deschis nou creat, au fost construite rafturi de diferite forme. Ele indeplinesc predominant roluri decorative, dar unele au si functia de a delimita vizual anumite zone. Materialele folosite la construirea lor au fost profilele metalice si placile de gips-carton.

Plafonul intregii zone a fost placat cu gips-carton. Lucrarea a fost facuta cu scopul de a termoizola zona, deoarece apartamentul se afla la ultimul etaj al blocului.

Articole similare

Solutii pentru amenajare cu buget limitat

Anca Ghiorghiu

Utilarea baii cu 600 de lei

Mihaela Calin

Umidificatorul, un aparat important pentru camera bebelusului, si nu numai

casamea.ro

Lasă un comentariu