Image default
LifeStyle

Rase de caini care execeleaza la dresaj

Rottweiler-ul, ciobanescul german sau cel belgian malinois, labradorul, golden retriever-ul sunt rase care exceleaza in procesul de dresaj. Daca esti o persoana foarte activa, poti sa alergi si sa faci miscare cu un ciobanesc german care are o rezistenta mare si este rapid. Daca, in schimb, iti doresti un caine pentru familie, labradorul sau golden retriever-ul sunt o alegere buna deoarece nu sunt deloc agresivi. Persoanele nevazatoare se pot baza pe acesti caini deoarece au simtul mirosului foarte bine dezvoltat si ii pot ajuta foarte mult.

A doua oara cand m-am intalnit cu Gaspar, am asistat la antrenamentul unui ciobanesc belgian malinois pe nume Tres. Stapanii l-au luat pentru paza, de aceea sesiunea de dresaj a fost diferita de cea a rottweiler-ului Zareb. Tres nu a mai facut trucuri si nici nu a mai sarit peste obstacole ca Zareb. In schimb, ciobanescul belgian a executat cu mai multa rapiditate toate comenzile, a fost mai vigilent si mai agresiv. O data ce musca din batonul de dresaj, dresorul putea sa il ridice in aer si sa il invarta fara ca animalul sa ii dea drumul.

Exista insa si rase care chiar daca poti sa lucrezi cu ele si sa ajungi la un anumit nivel de obedienta, sunt foarte incapatanate si pot scapa de sub control. Rasele japoneze, asiatice, sau chinezesti, cum este chow chow-ul, akita japonez, malamutul de Alaska, husky-ul siberian sunt caini puternici care de obicei participa la concursuri de tractiune, dar nu ajung la performante in dresaj.

Articole similare

thecraftlab by Irina Neacsu

casamea.ro

Tefal Easy Soup – pentru retete delicioase in doi pasi

casamea.ro

Provocarea noilor colectii

Mariela Vanu

Lasă un comentariu