Image default
LifeStyle

Rani cauzate de animale – muscaturi, zgarieturi

Ranile trebuie sa fie inspectate si tratate de un medic uman, cat mai curand posibil, mai ales daca ranile sunt severe.

Animalele, chiar si cele bine educate, sunt imprevizibile.

Fiti precauti cand aveti de a face cu animale care sunt stresate, speriate sau ranite. Un animal poate sa aiba un comportament anormal cand este bolnav sau ranit. Animalele salbatice nu ar trebui atinse cand sunt bolnave sau ranite, deoarece sunt deosebit de agresive. Cea mai buna solutie este de a suna la administratia locala, responsabila cu controlul animalelor.

Muscaturile

Am intalnit persoane care isi ascund ranile provocate de un animal, pentru ca sunt jenati sau frustrati la gandul ca au fost muscati in timp ce incercau sa ajute animalul. Ranirile sunt principalul motiv pentru care multi veterinari nu permit proprietarilor sa isi contentioneze propriul animal.

Aparentele pot insela

La prima vedere, unele rani pot parea lipsite de pericol pentru sanatate. O rana punctifoma este de obicei o mica gaura care se inchide repede. Aceasta aparenta poate fi insa inselatoare, deoarece bacteriile pot fi „prinse” sub crusta, ceea ce va duce la o infectie.

In alte cazuri, o boala infectioasa poate fi inoculata printr-o zgrietura sau muscatura (ex: Turbarea), asta pe langa problemele cauzate de rana in sine.

Tratamentul de baza al ranilor: Toate ranile trebuie spalate imediat cu sapun si apa. Mergeti urgent la medicul curant pentru tratament de uregnta si o vindecare rapida si fara evenimente.

Daca nu este tratata prompt, semnele infectiei sunt: roseata sau decolorare, umflatura locala, durere, caldura la atingere, secretii. Toate ranile in urma muscaturilor trebuie luate in serios. Consultati-va cu medicul curant daca aveti intrebari.

Sfaturi furnizate pentru casamea.ro de specialistii de la HAPPY FEET CLINIC.

Articole similare

Peste 4 000 de vizitatori la Domus Expo Imobiliare, primul targ imobiliar al anului

comunicat de presa

Suplimente de 400.000 EUR pe an, si pana la 500.000 exemplare pe aparitie la Medien Holding

comunicat de presa

Call for Architects & Designers!

casamea.ro

Lasă un comentariu