Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Radiatoare, convectoare si aeroterme

Pe piata exista numeroase variante si trebuie sa le alegeti pe care potrivite pentru casa dumneavoastra.

Convectoarele mobile

Aceste aparate functioneaza pe baza unui sistem relativ simplu: aerul este aspirat prin partea de la baza aparatului, este incalzit in contact cu o rezistenta electrica interna, dupa care este evacuat la exterior prin partea superioara. Puterea electrica poate fi modulata in functie de numarul de rezistente, intre 750 W, 1250W pana la 2000W.

Principalele componente ale unui convector sunt intrerupatorul, un termostat si un dispozitiv de protectie la supraincalzire.

Aerotermele

Spre deosebire de convectoare, aerotermele asigura un flex de aer orizontal, din spate in fata. Aerul este, de asemenea, incalzit de una sau mai multe rezistente. Pentru a imbunatati repartitia acestuia in incapere si pentru a evita disconfortul provocat de un flux de aer prea directionat, unele aparate pot pivota sub un unghi de 120 de grade. Altele pot fi inclinate spre extrior, pentru a transmite caldura si la un nivel superior al camerei. Doar cele mai performante aparate sunt prevazute cu un termostat electronic si un filtru de praf.

Aparate de incalzit radiante

Aceste aparate nu vehiculeaza un flux de aer, ci emana caldura in mod direct, perceptibil prin intermediul unor rezistente speciale, tuburi cu halogen, tuburi cu cuart. Ele functineaza in mod asemanator cu aerotermele si ofera mai multe trepte de putere. Caldura degajata de aceste aparate este mai putin uscata si mai agreabila. Caldura este dirijata direct catre utilizator.

Radiatoare electrice cu baie de ulei

Acestea sunt foarte asemanatoare radiatoarelor de incalzire centrala, nu numai prin aspectul lor, dar si prin faptul ca au un agent de incalzire care distribuie caldura uniform in interiorul corpului de incalzit si care apoi se difuzeaza in camera. Radiatoarele nu prezinta un pericol direct de ardere. Radiatoarele electrice cu baie de ulei pot functiona in continuu, putand fi utilizate si ca surse principale de incalzire. 

Articole similare

Pavilioanele, un accesoriu chic pentru gradina

Anca Ghiorghiu

Alegerea culorilor pentru dormitor

Codrin Mircea

Calitatile unui acoperi din stuf

casamea.ro

Lasă un comentariu