Image default
Amenajari Interioare

Propunerea Benjamin Moore pentru culoarea anului 2017

Cu totii am aflat despre „Greenery”, culoarea anului propusa de Pantone, acel verde crud care aminteste de natura luxurianta. Insa Pantone nu este singurul jucator pe piata culorilor, iar compania de vopseluri Benjamin Moore a venit cu propria propunere: Shadow.

Shadow inseamna „umbra” si este inspirata de umbrele adanci ale oraselor dupa inserare. Face parte din familia griurilor colorate si a movurilor si este similara cu nuanta unei vinete sau a unei smochine coapte. Ce i-a inspirat pe directorii Pantone sa aleaga aceasta culoare foarte indrazneata este modul in care aceasta se comporta in preajma luminii si cum poate schimba senzatia pe care o ofera o incapere doar prin dozarea iluminarii.

Shadow – o nuanta indrazneata

Intr-o camera puternic luminata sau insorita, griul – mov inchis al nuantei Shadow se va transforma intr-o nuanta vibranta, putand fi utilizata, cu acelasi efect, pentru tapiserii si obiecte accent. In cazul unei iluminari mai putin intense, Shadow poate deveni un fundal pe care se pot contura alte obiecte din camera.

O nuanta foarte indrazneata, mai ales in comparatie cu optiunea anului 2016 venita din partea Benjamin Moore – o nuanta de alb – Shadow are capacitatea surprinzatoare de a scoate in evidenta nuantele maronii asociate lemnului sau nuantele de verde crud ale naturii. Aceste combinatii pot fi temperate cu tonuri calde de bej deschis si alburi murdare.

Movul inchis si verde crud, o asociere minunata

Intentionat sau nu, Benjamin Moore a propus o nuanta puternica si versatila care se potriveste minunat cu optiunea Pantone pentru „Greenery”. In plus, culoarea are potentialul sa realizeze un spatiu cu trasaturi contemporane, taioase, insa se integreaza perfect si intr-un decor clasic. Asa cum spune, pentru Arhitectural Digest, Ellen O’Neill, directorul creativ pentru Benjamin Moore, Shadow este nuanta care, in picturile renascentistilor sau ale maestrilor olandezi, reuseste sa stabilizeze toate culorile din jur.

In functie de cat de indraznet esti, poti folosi Shadow pentru un perete – accent, pentru a da un fundal intregii camere sau pentru a marca puternic doar anumite detalii. Sau, din contra, poti opta pentru accente mov-smochina in randul obiectelor decorative pe un fundal Greenery sau invers, pentru o canapea verde, atat de in trend anul acesta, pe un cadru Shadow.

Asadar, pentru anul 2017, cu un gri colorat cu nuante de mov inchis si un verde „furat” din natura, temperat cu nuante neutre, poti obtine un interior la moda, care se poate adapta la diferitele intensitati ale luminii pentru a crea scenografii spectaculoase.

Sursa foto: www.architecturaldigest.com/

Sursa foto: www.houzz.com/

Articole similare

Reguli pentru alegerea covorului

Ion Diamandi

Decor feminin intr-un apartament de 30 de mp

Elena Virlan

10 alternative pentru canapeaua din living

Elena Virlan

Lasă un comentariu