Image default
Legislatie Solutii Constructive

Proiectul tehnic

El este principalul `argument` pentru obtinerea autorizatiei de construire, deci importanta lui este capitala. De realizarea lui se ocupa un proiectant-arhitect si diversi ingineri, care intervin `secvential`, in domeniile in care sunt specializati. Astfel incat, proiectul are o componenta de arhitectura, una de rezistenta, o alta de instalatii, si nu lipsesc cele de sanitare si electrice.

Daca toti acesti specialisti isi fac bine treaba, proiectul `trece` fara probleme, iar viitorul santier are mai multe sanse sa evolueze fara `deraieri`, sa fie eficient economic si `lucrativ`.

Teoretic, o situatie nedorita nu prea are cum sa se intample caci, conform prevederilor legale, proiectul va fi `puricat` de o seama de verificatori atestati (verificatorul de arhitectura, cel de rezistenta, de instalatii si, sa nu uitam, cel de pompieri). Afara de aceste verificari, proiectul trebuie sa fie insotit si de o seama de avize (de la gaze, apa, canal, electrica etc.). Toate aceste demersuri cad, de regula, in sarcina celui ce intocmeste proiectul desi, daca tine cu dinadinsul, proprietarul poate obtine singur avizele amintite mai sus.

Articole similare

Receptia lucrarilor de constructii la o casa

Manuela Buzatu

De ce să alegi sistemul pluvial Scandic de la RoofArt

comunicat de presa

Cladirile rezidentiale, ramase in santier

RL online

Lasă un comentariu