Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect pentru un teren mic

Pe langa faptul ca o astfel de constructie aduce o economie de executie, un avantaj foarte important este acela ca poate fi ridicata pe un lot de teren ingust.

Nu putine sunt situatiile cand proprietarii cumpara sau mostenesc un teren ingust, iar apoi dau din colt in colt intrebandu-se daca vor putea construi o locuinta care sa le placa si in acelasi timp sa le ofere confortul necesar. Nu intrati in panica, spun arhitectii. Se pot gasi case si pentru terenurile care nu au o deschidere prea generoasa, dar in acest caz limitele de miscare vor fi altele. Altfel spus, terenul va fi cel care alege proiectul.
Proiectul pe care vi-l prezentam in imaginea apropiata poate fi o solutie potrivita pentru cei care isi doresc o casa de vacanta, dar sunt fortati sa o construiasca pe un teren ingust.  

„Prin acest proiect de casa ieftina am “reinventat” conceptul de casa-vagon, unde livingul si, in general toata zona de zi, reprezinta in acelasi timp si un spatiu de trecere. Printre avantajele semnifcative ale acestui tip de locuinta se numara: posibilitatea de a proiecta pe un lot foarte ingust (8-9 m) – valorificarea spatiului care altfel ar servi drept hol prin integrarea lui in spatiile locuibile – si reducerea suprafetei construite a casei”, sustine arh. Alexandra Antohi.

Acest proiect reprezinta un prototip pentru o locuinta de vacanta si poate fi construita si pe structura de lemn. Prezenta sarpantei contribuie la aparitia podului ca spatiu in plus pentru depozitare. Tot pentru a economisi spatiul in favoarea incaperilor, vestibulul a fost desfiintat, intrarea facandu-se direct prin zona de zi. Costul unei astfel de locuinte de vacanta nu depaseste de obicei suma de 25.000 euro cu finisaje moderne, printre care placaje tip Trespa sau placaje din piatra naturala. Acoperisul este finisat cu tabla faltuita.
Constructia are o suprafata construita de aproape 80 mp si include un dormitor spatios de 15 mp, un living de aproape 17 mp, o bucatarie de circa 13 mp. Baia masoara 4.45 mp, iar spatiul de depozitare are cu un metru patrat mai putin decat baia.

Parter: 79.05 mp
Hol: 3.40 mp
Dormitor: 15.40 mp
Baie: 4.45 mp
Living: 16.80 mp
Bucatarie: 12.75 mp
Depozitare: 3.45 mp
Camera tehnica: 4.05 mp

 

Articole similare

Ce avantaje au acoperișurile din țiglă metalică?

comunicat de presa

Alimentarea cu apa din put forat

revista Casa Mea

Cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai

Elena Turcu

Lasă un comentariu