Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect de casă rustică: P+1E

O casă superbă cu 4 camere, care îmbină armonios stilurile Brâncovenesc și Neoromânesc.

Este un proiect de casă cu volumetrie destul de simplă, dar care datorită elementelor decorative capătă aspect cu totul deosebit. De asemenea, au importanţă în aspectul general forma, numărul şi poziţia ferestrelor, dar şi terasele exterioare.

Confortul oferit de această casă este destul de ridicat datorită numărului de camere, funcţiunilor existente şi a dimensiunilor, cu toate că pare relativ mică.

Structura parterului şi a etajului sunt realizate pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat. Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală. Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

La parter se află un pridvor, un hol, o scară, o cameră de zi și dinning, o bucătărie, o cămară, un dormitor cu baie, un grup sanitar, o cameră tehnică și o terasă.

La etaj găsim un hol, un dormitor matrimonial cu baie, două dormitoare, o baie comună.

Intrarea în casă este marcată de pridvor. Holul care urmează ne conduce către toate încăperile de la parter şi către scară. În latura din dreapta a casei este organizată zona de zi cu living, dinning şi bucătărie, urmate de o terasă. Bucătăria dispune de cămară , în conexiune direct cu o camera tehnică. Tot la parter avem un dormitor/camera de oaspeţi/birou cu o baie dedicată. La etaj avem un hol general din care avem acces către dormitoare şi baie.

SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ: 160.5 mp

SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ: 244.7 mp

SUPRAFAŢĂ UTILĂ: 155.1 mp

ÎNALŢIME STREAŞINĂ: 3,0 m

ÎNALŢIME COAMĂ: 7,90 m

PANTE ACOPERIŞ: 25˚

SE ÎNSCRIE ÎN: 20.5×10.3 m

NIVELURI: P+1E

Sursa foto: www.case-frumoase.ro

Articole similare

Hidroizolatiile

Dan Mazilu

Cand e obligatorie, si cand nu e nevoie de autorizatia de construire

Dan Mazilu

Proiect inspirat din perioada interbelica

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu