Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect de casă neogotică: P+1E, 121 mp

Vremea rece a început să se facă simţită, ducem dorul soarelui şi ne facem planuri pentru Crăciun. Şi pentru că știm că suportați greu primele semne ale iernii, vă prezentăm o casă în stil neogotic în care cu siguranță ați găsi căldura de care aveți nevoie.

Casa cuprinde hol, living, bucătărie cu loc de luat masa, grup sanitar, casa scarii și spațiu de depozitare la parter, iar la etaj hol, dormitor matrimonial cu dressing şi baie dedicate, două dormitoare, baie și balcoane.

COMPARTIMENTAREA INTERIOARĂ

Stilul acestei case este conturat de câteva elemente distincte: folosirea unor pante mari de acoperiş; spaţiul de sub acoperiş este locuibil; prezenţa lucarnelor şi a bovindourilor; arcul frânt; ancadramente şi elemente de decor specifice.

Accesul în casă se face printr-un pridvor acoperit, iar din holul parterului putem apoi accesa livingul, bucătăria cu locul de luat masa şi grupul sanitar. Sub scară există un spaţiu de depozitare. Livingul este nucleul casei, oferind foarte bună vizibilitate către exterior şi având deschidere către terasa din spatele casei.

Bucătăria și locul de luat masa creează al doilea nucleu al vieţii casnice, fiind destul de generoase şi foarte bine echipate: există o debara pentru depozitarea alimentelor și un spaţiu dedicat combinei frigorifice.

La etaj avem trei dormitoar – unul pentru părinţi şi două pentru copii -, o baie dedicată părinţilor şi o baie pentru copii. Aceste încăperi sunt aşezate direct sub acoperiş, creând un farmec aparte, specific acestor case.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată din cadre de beton armat şi zidărie portantă, cu grinzi continue de fundaţii. Pereţii etajului mansardat sunt din zidărie, iar şarpanta acoperişului este din lemn.

Pereţii sunt termoizolaţi la exterior cu un strat de 10 cm de polistiren expandat, apoi sunt acoperiţi cu cărămidă aparentă. Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Soclul, accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu duşumea de lemn în zonele uscate şi cu piatră antiderapantă în zonele umede.

SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ 92 mp

SUPRAFAŢĂ DESFAŞURATĂ 171 mp

SUPRAFAŢĂ UTILĂ 121 mp

ÎNALŢIME CORNIŞĂ 4,50 m

ÎNALŢIME COAMĂ 9,50 m

PANTE ACOPERIŞ 50˚

SE ÎNSCRIE ÎN 10,5x12m

NR. NIVELURI 2

Sursa foto: www.case-frumoase.ro

 

Articole similare

Manualul vanzatorului. Etapa 6: Vanzarea propriu-zisa

Blitz Imobiliare

Prima Casa e4 din caramida de la Wienerberger din Romania este finalizata

casamea.ro

P+1E

RL online

Lasă un comentariu