Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect de casa mica de 80 mp cu 2 dormitoare si terasa

Daca este bine compartimentata, suprafata unui apartament mare este suficienta pentru o locuire confortabila. Din acest punct de vedere, casele mici, sub 100 mp, sunt perfecte pentru majoritatea oamenilor, iar locuinta din imagini nu face exceptie.

Prima data, ne-a atras atentia aspectul exterior, cel al unei case de vacanta, amplasata undeva la liziera unei paduri. Exteriorul finisat cu piatra si lemn, dar si terasele ample, dau senziatia unei locuinte prietenoase. Are un singur nivel, insa interiorul este conformat pentru o familie de 3 persoane care se pot bucura de camere spatioase si extrem de bine luminate datorita ferestrelor largi.

Multe spatii de depozitare si o organizare impecabila a functiunilor

Intrarea se realizeaza printr-o mica veranda, iar zona de acces conecteaza spatiul de zi si spatiul de noapte, astfel incat toate functiunile sunt bine organizate. In cei 80 de metri patrati exista 3 zone de depozitare, ceea ce lipseste in majoritatea apartamentelor. Astfel, dormitorul matrimonial beneficiaza de un dressing spatios, iar in zona de trecere intre zona de noapte si living se afla un dulap inzidit (potrivit pentru depozitarea hainelor de iarna si pantofilor) si o camara usor accesibila din spatiul bucatariei.

Spatiul de zi este conformat tip open-space, cuprinzand 3 zone spatioase care au acces la cele doua terase exterioare acoperite, unde familia poate petrece mult timp in aer liber. Bucataria este extrem de spatioasa si, la nevoie, se poate inchide cu un perete plin sau cu un peretele din sticla sablata, cu usi glisante. Locul de luat masa se afla in continuarea bucatariei, inspre living, fiind o distributie functionala recomandata pentru comoditate si eficienta in utilizare.

Interior luminos intr-un stil simplu

Living-ul este bine luminat, iar zonele pline dintre ferestre sunt utilizate in totalitate prin amplasarea unei biblioteci pe toata inaltimea camerei. De remarcat este ca, desi intrarea in al doilea dormitor se putea realiza din zona de noapte, aceasta este in directa legatura cu living-ul, in eventualitatea in care ea va avea functiunea de birou, camera de oaspeti sau de hobby. In acest fel, spatiul intim al familiei nu este perturbat in cazul in care in casa raman sa locuiasca doar parintii.

Interiorul propus de arhitecti este unul foarte simplu, in care lemnul prezent la exterior ca finisaj si structura se continua inspre zonele de locuit. Atmosfera obtinuta este una vesela si foarte luminoasa, datorita multiplelor ferestre, dar si a schemei cromatice care consta in suprafete albe si lemn deschis la culoare.

Sursa foto: www.houseplans.com

Articole similare

Ghidul cumpărătorului: Cum alegi un aparat bun de sudură

comunicat de presa

Achizitia terenului

revista Planul Casei Mele

P + 1E 08022011

RL online

Lasă un comentariu