Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect de casa medie P+M, de circa 110 mp

Cu finisajele potrivite, o casa compacta cu un aspect comun poate avea un aer contemporan. Daca nu esti amatorul locuintelor minimaliste, tip cub, dar iti doresti, totusi, o casa moderna care sa aiba acea imagine calduroasa pe care numai locuintele cu mansarda le pot oferi, acest proiect s-ar putea sa fie pe gustul tau. Suprafata este una medie, de circa 110 mp utili, fiind propusa in regim P+M: o locuinta cocheta, dar cu aspect modern.

Volumetrie simpla, clasica, cu accente contemporane

De la prima vedere a exteriorului, casa din imagini pare a fi genul de constructie pe care o intalnesti des in cartierele rezidentiale, in care proprietarii si-au realizat locuintele in regie proprie. Casa are o forma aproape banala, un parter cu mansarda si acoperis simplu, in doua ape. Terasa de la etaj ofera protectie zonei de intrare si, putin iesit in afara volumului se afla un garaj.

Ce atrage, insa, privirile sunt finisajele exterioare. Nu vorbim aici nici de beton aparent, nici de placare metalica – finisaje care, deseori, nu sunt pe placul proprietarilor care prefera locuinte pe care nu le-ai intalni in cele mai noi numere de reviste de arhitectura. In schimb, se utilizeaza placi de lemn tratate pentru a face fata intemperiilor si parapeti minimalisti de sticla, fara multe accesorii metalice vizibile. Forma placajului de lemn, modul in care este dispus pe fatada, realizand continuitatea intre goluri, si forma usii de intrare, perfect incadrata in linia finisajului – toate acestea sunt cele care reusesc sa dea imaginea actuala a acestei case. Lemnul, impreuna cu caramida, sunt materiale calde care ajuta la crearea aspectului prietenos.

Interior generos si compartimentare optima

Fiind un volum compact, casa reuseste sa cuprinda destul de multe incaperi care sunt organizate eficient si separate dupa criteriul zi – noapte. Astfel, parterul este rezervat zonei de zi, iar etajul gazduieste functiunile intime, de noapte.

La parter, proiectul reuseste sa includa si un garaj, functiune dorita, in general, de majoritatea celor care isi doresc sa plece din apartamentele de bloc. Garajul are un acces interior direct in vestibul, pentru un traseu firesc. Din vestibul, locuinta se deschide cu un spatiu tip open-space in care isi gaseste loc living-ul si zona de luat masa, inclusiv un semineu. Bucataria este inchisa, potrivita pentru o familie unde se gateste mult, insa usor accesibila din zona intrarii si in directa legatura cu dining-ul. Usor ascunse privirii, cu acces din zona scarilor, la parter se mai afla un grup sanitar si un birou care poate fi utilizat ca incapere pentru oaspeti.

Etajul este rezervat celor 3 dormitoare, unul matrimonial si doua in care se pot amenaja inclusiv spatii de lucru pentru copii. In proiect s-a optat pentru o singura baie, dar incapatoare, insa o a doua camera umeda este rezervata spalatorului. De asemenea, un alt spatiu in care s-ar mai fi putut amenaja un grup sanitar a devenit un dressing generos. Camererele sunt luminoase, multumita ferestrelor inclinate, tip Velux. Un alt aspect care face deliciul acestui proiect este ca toate dormitoarele au acces la terasa!

Sursa foto: www.extradom.pl

Articole similare

Ferestre suple pentru apartamente luminoase

casamea.ro

Cum poti folosi OSB-ul ca finisaj in interioare

casamea.ro

Pompele de caldura, o solutie pentru viitor

casamea.ro

Lasă un comentariu