Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Proiect de cabană cu garaj: P+E, 169.9 mp

Orice construcție, fie că este vilă, cabană sau hotel, are ca punct de plecare proiectul, care trebuie să conțină toate detaliile viitoarei construcții.   

 Două aspecte importante care ne preocupă când vine vorba de construirea unei case țin de cost (cât costă varianta la roșu vs. finisarea la cheie?) și de modul de lucru (în regie proprie sau cu firmă?) 

 Iată câteva sfaturi utile care vă pot răspunde la o parte din întrebări:

 1. Casa la roșu reprezintă construcția casei fără realizarea finisajelor și fără partea exterioară a acoperișului. Aceasta poate include săpătura, subsol dacă este cazul, fundații, terase, stâlpi, grinzi, plăci pentru fiecare nivel, scări interioare și exterioare, compartimentari și închideri din zidărie, sarpantă. 

 2. Casa la cheie este complet finisată și nu este nevoie decât să o mobilati și să va mutați în ea. Aceasta include finisaje exterioare (ferestre, tencuieli, lambriu) și interioare (gresie, faianță, parchet, uși), instalații sanitare, termice și electrice. 

 3. Prețul final atât pentru casa la roșu cât și pentru casa la cheie se stabilește în baza unui deviz de execuție.

 4. Dacă alegeți să lucrați cu o firmă trebuie să existe un contract între părți. Oferta de execuție trebuie să fie cât mai detaliată, astfel încât să cuprindă absolut toate etapele construcției. Eliminați din start situațiile în care constructorul poate să spună că a intrat mai mult material sau că a durat mai mult, iar ca urmare construcția costă mai mult decât s-a discutat inițial.

 5. Este foarte important să stabiliți tranșe de plată din aprope în aproape, pe parcursul lucrărilor. Evitați să plătiți mult în avans, pentru ca apoi să așteptați executarea lucrărilor.

 6. Dacă nu achiziționați personal materialele, cereți certificate de conformitate și cartea tehnică a construcției la final.

 7. Cereți și un grafic de execuție pe care să îl includeți ca anexa la contractul de execuție. În felul acesta orice întârziere devine responsabilitatea firmei. Pe baza graficului de execuție se stabilesc și tranșele de plată.

Vă propunem un proiect de casă cu etaj, care are suprafața utilă de 132.80 mp și suprafața construită de 169.9 mp. Garajul ocupă 20.2 mp, iar acoperișul are suprafața de 190 mp, cu înclinație la 38 de grade. Casa cu 4 dormitoare și 2 băi măsoară 8 m în înălțime și are un balcon generos la etaj, fiind ideală pentru o familie modernă. 

Sursa foto: www.dobredomy.pl

Articole similare

Prima Casa 4 s-ar putea desfasura pana in primele luni din 2013

RL online

Casa PARTER: CP 003

RL online

Un foisor inedit, cu loc de gratar si spatiu de luat masa

Ana Mincu

Lasă un comentariu