Image default
Amenajari Interioare

Stilul baroc, un stil care se reinventeaza

In urma cu cateva secole, stilul baroc era caracterizat de materiale rare si pretioase. In prezent, a fost acaparat de tendinta eco, iar materialele folosite au fost reinventate. Acestea trebuie sa respecte totusi o conditie: sa pastreze in prim plan ornamentele opulente, detaliile minutioase si tesaturile scumpe.

Barocul asociat cu conceptul de opulenta si grandoare, iar pentru cunoscatori presupune spectacol si dramatism. El este asociat cu ornamente atent elaborate, ce prezinta o atentie deosebita detaliilor. Acest stil, care isi are radacinile adanc infipte in istorie, a revenit brusc in atentia arhitectilor si a designerilor de interior care s-au confruntat cu dorinta proprietarilor pentru grandoare. 

Citeste si: Stilul baroc mai aproape cu ajutorul textilelor

Liniile drepte, formele patrate sau rotunde sunt inlocuite de cele ovale, eliptice sau de linii curbate, fapt care “indulceste” ambientul. Concrent, obiectele de mobilier au forme rotunjite iar picioarele acestora imita, de multe ori, forma labelor de animale salbatice.

Barocul este caraterizat si prin folosirea insemnelor puterii sau a unor detalii orientale, imbinate cu un decor general minimalist. In stilul baroc, pe langa obiectele de mobilier din lemn masiv, de multe ori vechi si reconditionate, sunt la mare cautare marmura, cristalul, pardoseala lacuita sau tapetul.

Citeste si: Baroc reinterpretat

Tablourile si oglinzile au ramele impunatoare, atent sculptate, iar candelabrele sunt somptuoase. In ceea ce priveste paleta cromatica, albul si negrul sunt inviorate de culori agresive, puternice, precum rosul aprins, fucsia, mov si de nuantele metalice. In plus, in stilul baroc se regasesc imprimeurile abstracte, florale si dungile.

Citeste si: Stilul Baroc Contemporan

Articole similare

21 de milioane de dolari, pentru o resedinta din Insula Belvedere

Catalina Coca

Cum sa alegi oglinda potrivita

casamea.ro

Decoratiuni si accesorii pentru Paste

Luana Ibacka

Lasă un comentariu