Image default
Legislatie Solutii Constructive

Primul credit pentru reabilitarea termica

Reprezentantii bancii au ajutat la indeplinirea formalitatilor, toti cei 120 de proprietari de apartamente fiind obligati sa semneze cate un contract de fidejusiune, pentru ca asociatia sa primeasca banii.

Asociatia de Proprietari Alexandru Vlahuta, Bloc Lama F, din Cluj-Napoca a spart gheata si a apelat la un credit de la o banca, pentru a finanta reabilitarea termica a blocului. Ioan Catana, presedinte al asociatiei sustine ca a reusit sa ii convinga pe toti cei 120 proprietari de apartamente cu faptul ca in urma izolarii termice factura la incalzire li se va reduce cu circa 40% si vor si scapa de plata impozitului anual pe cladire, cel putin cinci ani  de acum incolo.

BCR acorda credite pentru reabilitare termica pe o perioada de cinci ani, dobanda fiind suportata integral de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, conform OUG 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala.

BCR a reusit sa se mobilizeze exemplar, astfel incat, am acordat creditul in doar doua saptamani de zile de la ultimele modificari legislative care reglementeaza subventionarea dobanzii aferenta creditelor bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Acest lucru a presupus supervizarea semnarii contractelor de fidejusiune intre partile semnatare si anume asociatia de proprietari, proprietarul apartamentului si reprezentantul Ministerului de Finante in plan local. Totodata, am asigurat depunerea acestor contracte la BCPI in vederea notarii in Cartea Funciara a fiecarui apartament“, a declarat Melania Mirea, Sef Departament Microintreprinderi in BCR.

In 2011, la nivelul intregii tari, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat 150.000.000 lei, din care 8.586.000 lei pentru municipiul Cluj -Napoca, acolo unde se afla si primul bloc reabilitat prin credit cu dobanda subventionata de stat.

Articole similare

Avantajele caselor “in oglinda”

Elena Virlan

Cum alegi proiectul de casa?

revista Planul Casei Mele

Proiect de casa cu personalitate

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu