Image default
Legislatie Solutii Constructive

Prima Casa 2010 vine cu majorari de plafoane si de costuri

Desi numarul bancilor participante la program s-a majorat, unele au decis sa majoreze costurile. Cresterea comisionului de garantare va face ca toate imprumuturile sa se scumpeasca.

Pentru achizitia de imobile finalizate si pentru imobile la rosu indiferent de anul constructiei, plafonul creditului maxim ce poate fi obtinut prin programul Prima Casa a ramas la 57.000 euro.

Programul Prima Casa permite obtinerea de finantare si in vederea constructiei de la zero a unui imobil prin intermediul unei firme specializate. Costurile sunt mai reduse decat in cazul creditelor standard, iar avansul este de numai 5%. 

Creditul maxim ce poate fi acordat ajunge la 66.500 euro in cazul in care exista un singur solicitant. Daca se asociaza insa sapte familii, se poate solicita o finantare comuna, in vederea construirii unui complex, iar creditul individual urca la 71.250 euro. 

Etapa a doua a programului Prima Casa a adus modificari si in ceea ce priveste costurile finantarii. O parte din bancile care adoptasera valorile de dobanda mai mici decat nivelul maxim permis de legislatie au decis sa urce marjele. 

Cea mai importanta schimbare de cost vine din partea Fondului de Garantare. Aceasta a decis sa urce comisionul anual de la 0,37% la 0,49%. In cazul unui credit de 57.000 euro, decizia se traduce prin majorarea platii din primul an de la 210 euro la 280 euro.

Articole similare

Tipuri de structuri pentru casa

RL online

Tipuri de ferestre de mansarda

Elena Virlan

Cele mai protejate si cele mai periculoase zone, in caz de cutremur

Catalina Coca

Lasă un comentariu