Image default
Legislatie Solutii Constructive

Prima Casa 2010 impune finalizarea constructiei in cel mult 2 ani si jumatate

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului Prima Casa 2010 privind acordarea de finantare in vederea constructiei de locuinte. Clientii vor avea la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor, timp in care nu vor plati bancii decat dobanzi si comisioane, explica conso.ro.

Termenul se poate prelungi cu 1 an, daca banca este de acord. 

Creditele pentru constructie acordate prin programul Prima Casa vizeaza solicitantii care nu au detinut niciodata o locuinta, in cota unica sau impreuna cu sotul si sotia, dar au in proprietate un teren.
Garantia maxima acordata de stat pentru creditele de constructie este de 66.500 euro. Mai mult, in situatia in care 7 beneficiari se asociaza in vederea constructiei prin credit a unui ansamblu imobiliar, garantia individuala urca la 71.250 euro. Terenul pe care se construieste poate fi detinut doar de unul din cei 7 viitori proprietari. 

Constructia se va face prin firme specializate

Solicitantii creditului pentru constructie trebuie sa prezinte bancii un contract de antrepriza incheiat cu o societate de constructii, precum si un deviz estimativ care sa cuprinda costurile implicate.  
 Din contract trebuie sa reiasa ca durata realizarii constructiei este de maximum 18 luni de la data efectuarii primei trageri din credit. Contractul poate fi modificat ulterior, in sensul prelungirii termenului cu inca 12 luni, insa numai in situatia in care si banca este de acord. 

 Constructorul trebuie sa demonstreze, printr-un certificat de atestare fiscala, ca nu are datorii la bugetul de stat mai mari de 60 zile. 
 Solicitantii trebuie sa mai prezinte bancii si dovada constituirii unei garantii de buna executie de 10% din valoarea totala a devizului estimativ de lucrari, sub forma unei scrisori de garantie bancara de buna executie. 
 Din momentul in care creditul este aprobat si pana cand el este utilizat in totalitate de beneficiar, bancile nu pot impune costuri de neutilizare, ca in cazul creditelor clasice de constructie. 

sursa: imopedia.ro

Articole similare

Utilizarea luminii la designul usilor de garaj si intrarilor

RL online

De ce criterii trebuie sa tinem cont atunci cand ne cumparam o locuinta

casamea.ro

Parter+Etaj: 201 mp

RL online

Lasă un comentariu