Image default
Legislatie Solutii Constructive

Prima Casa 2, start pierdut

Cu toate beneficiile pe care le ofera statul, cei mai multi prefera sa cumpere locuinte care nu se ­incadreaza in program, prin metodele clasice de creditare. Din cate se pare, birocratia pe care o presupune ­programul ii sperie pe potentialii cumparatori, sustin analistii pietei imobiliare.

Potrivit datelor Coldwell Banker,din toti clientii care trec pe la ei, doar 5, maximum 10% cauta o locuinta prin programul Prima Casa 2.
Nu stiu daca e vorba de neincredere sau de faptul ca de aceasta data programul nu a mai fost mediatizat suficient, dar e clar ca cel putin momentan, nu a aparut o dorinta puternica in ceea ce priveste achizitionarea de locuinte prin Prima Casa 2″, a declarat Catalin Ape­tri, managing partner al agentiei Coldwell Banker.

De aceeasi parere este si Nimrod Zvik, reprezentantul Be Igloo: „Nu am simtit nicio diferenta de la aparitia progra­mului Prima Casa 2. Dimpotriva, desi vanzarile au crescut, avem ­acelasi numar de clienti care cumpara prin acest program si procentajul lor ramane sub 10%”.
A trecut ceva timp de cand a fost lansat al doilea program Prima Casa, iar majoritatea covarsitoare a celor 800 de cereri de credite ajunse la Fondul Na­tional de Garantare sunt pentru finantarea achizitiei de case vechi. ­Asta, desi prin noul program, statul a vrut sa incurajeze achizitia de locuinte, iar pretul multor apartamente noi se incadreaza in plafonul impus de stat. „Suntem bucurosi ca guvernul cauta solutii pentru iesirea din acest impas, dar, personal, cred ca schimbarea ar trebui sa inceapa de la birocratia care ii tine departe pe romani de orice fel de programe, de la cele adresate achizitiei de locuinte pana la accesarea de fonduri europene”, mai declara Nimrod Zvik, reprezentantul Be Igloo.

Romanii nu construiesc prin Prima Casa

Retineri apar si atunci cand este vorba de constructia unei locuinte prin Prima Casa.
In primul rand, hartogaria e multa, procesul e greoi si mai e un aspect: romanilor nu prea le place sa locuiasca la comun. Mai mult, ar aparea si problemele legate de impartirea spatiilor comune. Programul e delicat ma tem ca nu are foarte multe sanse de reusita” a mai spus Catalin Apetri.

sursa: romanialibera.ro

Articole similare

Euro, preferat pentru Prima Casa

RL online

Tratamente impotriva insectelor si a ciupercilor, aplicate lemnului

Dan Mazilu

Tendinte eco-friendly in dezvoltarea urbana pentru locuinte cu acoperis verde

comunicat de presa

Lasă un comentariu