Image default
LifeStyle

Prima automacara TMC540 de la GROVE si-a facut debutul pe santierele din Romania

Lansata in toamna anului trecut in Europa, automacaraua GROVE TMC540 si-a facut debutul in primavara acestui an si pe piaţa din Romania.

Prima astfel de automacara a fost livrata la inceputul lunii aprilie companiei ELECTROCONSTRUCTIA „ELCO” S.A. Bucuresti – una dintre cele mai importante societati in domeniul constructiilor retelelor de distributie a energiei electrice. 

Noua automacara va fi folosita la activitati precum: montarea de echipamente energetice, montarea de retele electrice de distributie, lucrari de interventii etc.

In cele cateva zile in care au fost facute actele necesare pentru inregistrarea echipamentului, vestea livrarii primului astfel de model de automacara pe piata din Romania a adus multi clienti interesati sa cunoasca indeaproape tehnologia GROVE incorporata in noul echipament TMC540.  Tinand cont de viitoarele proiecte anuntate, clientii care si-au propus reusita prin achizitia noii automacarale s-au convins de performantele sale si au fost pe deplin incantati de propunerea fabricantului GROVE. Debutul TMC540 pe piata din Romania a fost astfel unul de bun augur,  venit odata cu promisiunea de a aduce pe piata de profil calitate, mai multa performanta si eficienta maxima cand vine vorba de costuri de intretinere sau de protejarea mediului inconjurator.

Productia noii TMC540 s-a bazat pe ultimele inovatii tehnice, prezentand astfel avantaje distincte precum: performante foarte bune, costuri de intretinere mici si adaptabilitate excelenta la o gama foarte variata de lucrari. De asemenea, TMC540 poate aduce clientilor sai economii de pana la 60% in consumul de combustibil si pana la 10% din costurile de intretinere, comparativ cu automacaralele tip tot-teren de aceeasi capacitate.

Noua automacara de la GROVE este considerata un real avantaj pentru clienti datorita tehnologiei simple, fiabile si foarte eficiente din punct de vedere al costurilor, fiind considerata una dintre cele mai puternice si mai economice modele din clasa sa. 

TMC540 are o capacitate maxima de 40 t, brat din 4 tronsoane cu extindere de 31 m, masoara 12 m lungime si 2,55 m latime. Poate fi dotata cu prelungitor zabrelit extensibil de 7,9/13,7 m pentru a atinge o inaltime maxima de 47 m. Autosasiul cu 4 axe tip „tridem” are o axa-fata directoare si 3 axe-spate, din care ultima directoare; aceasta configuratie asigura o manevrabilitate sporita fata de variantele standard 8 x 4 (2 axe-fata si tandem in spate), o mai buna distributie a sarcinii si abilitati deosebite de lucru si transport pe terenuri neamenajate. 

Consumul mic de combustibil se datoreaza utilizarii a 2 motoare: cel de pe autosasiu pentru deplasare si cel de pe suprastructura pentru actionarea instalatiei de ridicat; acesta din urma este un motor Cummins de 110 CP, ce consuma 2 – 3 l/h de motorina. Masa totala si sarcinile pe osii permit deplasarea automacaralei pe drumurile publice din Romania, in conditiile respectarii prevederilor A.N.D., fara taxe suplimentare. 

Gama de macarale mobile si automacarale GROVE dispune de echipamente de ridicat avand capacitati cuprinse intre 30 si 450 t, cu lungimi de brat (cu tot cu prelungitor) de la 44 la 136 m.

„MANITOWOC Crane Group, din care fac parte brand-urile POTAIN si GROVE, detine peste 100 de facilitati de productie si service in 27 de tari din America, Europa si Asia. Este recunoscut ca unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din intreaga lume, iar gama sa de macarale acopera: macarale turn modulare si autoridicatoare POTAIN, macarale cu brat telescopic GROVE, senilate cu brat zabrelit MANITOWOC  

contact

Distribuitor unic autorizat al marcilor POTAIN si GROVE in Romania: MARCOM RMC’94, Otopeni.    

Articole similare

Hotel Negresco, povestea unui roman la Nisa

Elena Turcu

Thomasville

Elena Turcu

Creditele in lei, mai ieftine decat cele in euro

RL online

Lasă un comentariu