Image default
Legislatie Solutii Constructive

Preturile proprietatilor din New York au inceput sa creasca

Preturile nu au mai scazut ca in  2007, cand piata imobiliara din SUA cunostea una dintre cele mai grave crize din istoria sa.

Problemele cu care se confrunta piata imobiliara americana sunt departe de a se fi terminat. Sunt zone intregi din Statele Unite ale Americii unde preturile proprietatilor continua sa scada pe fondul unei cereri aflate la cote minime istorice. Nu acelasi lucru putem spune despre New York, unde proprietarii au inceput sa spere la zile mai bune.

Pretul locuintelor individuale din Statele Unite a inregistrat in luna iunie 2010 o crestere peste asteptarilor analistilor, arata indicele S&P/Case-Shiller. Acest indice, care masoara evolutia preturilor in 20 de zone metropolitane, a crescut cu 0,3% in iunie 2010, dupa o majorare de 0,5% in luna mai a aceluiasi an.

Potrivit statisticilor, in trimestrul II al lui 2010, preturile locuintelor au crescut cu 4,4%, dupa ce inregistrasera o scadere de 2,8% in primul trimestru. Robert Schiller si Karl Case, economistii care au construit un indice al pretului caselor (S&P/Case-Shiller Home Price Index) sustin ca piata imobiliara americana s-a comportat anul trecut mai bine decat in 2009. Cu toate acestea, perspectivele continua sa fie pesimiste. Conform cercetarilor, preturile caselor au scazut in multe zone ale tarii la finalul anului 2010. Potrivit ultimelor date publicate Altos Research, preturile au scazut in octombrie 2010 in 25 dintre cele 26 de piete pe care le acopera, singura zona unde s-au inregistrat cresteri a fost Washington DC.

New Yorkul, orasul cu cei mai multi milionari

 New York este orasul cu cei mai multi milionari, aici traind peste 667.000 de bogatasi, potrivit unul top realizat la finalul verii lui 2010. Se pare ca, in 2009, numarul milionarilor din New York a crescut, astfel ca orasul a recuperat dupa scaderea cauzata de criza economica din 2008. Potrivit statisticilor, piata imobiliara newyorkeza a fost intotdeauna cea mai scumpa din Statele Unite ale Americii. Chiar si atunci cand intreaga piata americana se confrunta cu scaderi mari de preturi, New Yorkul si-a pastrat pozitia privilegiata.

Cifrele facute publice de Standard&Poor’s la mijlocul anului 2008 aratau ca preturile caselor la nivel national coborasera cu 16% in prima jumatate a acelui an fata de aceeasi perioada a lui 2007. In Big Apple, cum mai este cunoscut New York, situatia era cu totul alta. In oras, dar si in suburbiile alaturate, preturile proprietatilor inregistrau o scadere a preturilor de doar 7%, conform acelorasi date oferite de Case-Shiller.

Este un moment sa cumperi o proprietate in New York?  

Fara niciun dubiu da, spun multi analisti imobiliari de peste ocean. Si asta pentru ca sunt semne clare care indica acest lucru. Proprietarii reusesc sa-si vanda mai repede locuintele decat o faceau in urma cu ceva timp; statisticile arata ca o proprietate a stat in 2010 in medie pe piata 105 zile fata de 124 zile in 2009. Apoi, preturile apartamentelor sunt in crestere, valoarea medie a unui apartament a crescut anul trecut fata de 2009 cu 4 procente, ajungand la 1,686 milioane dolari.

Iar daca preturile au crescut, e semn clar ca a crescut si numarul tranzactiilor. „Lucrurile merg mult mai bine. 2010 a fost un an mai bun pentru piata imobiliara din New York. Contextul economic creeaza premisele unui 2011 mai bun decat 2010. Cred ca cel mai repede isi vor reveni proprietatile de lux, aici intotdeauna a existat cerere, chiar si in perioada cea mai crancena s-au aratat cumparatori interesati.”, a declarat pentru New York, News & Features, Hery Ramsay.

Acest material a fost preluat din numarul de februarie al revistei Planul Casei Mele.

Articole similare

Proiect de casa 05072012

RL online

GERARD – acoperisul ideal pentru sezonul alb

RL online

Prima Casa 2, start pierdut

RL online

Lasă un comentariu