Image default
Amenajari Exterioare

Prelungeste viata plantelor de apartament!

Pamantul. Necesita schimbat o data pe an.  Un pamant de calitate asigura aerisirea optima a radacinilor, alimenteaza plantele cu toate sistemele nutritive importante, inclusiv cu microelemente. Intrucat aproape toate plantele de apartament  sunt usor acidofile, au nevoie de un pamant cu PH cuprins intre 5-6,5. De aceea, este indicata turba, pamantul de frunze si scoarta de copaci. Spre deosebire de alte pamanturi, turba nu necesita udare frecventa. Un astfel de pamant este potrivit pentru feriga, orhidee, azalee, hortensie, camelie etc. Pentru o alta categorie de plante (leandru, sanseviera) este necesar pamant pe baza de argila.

Ingrasamintele. Se gasesc sub forma de praf, granule, batoane sau in forma lichida. Cel mai utilizat este cel tip spray pulverizator. Ingrasamantul se foloseste de doua ori pe luna in perioadele normale de crestere si saptamanal in timpul infloririi. Perioada cea mai buna pentru „hranire” este cea de crestere, de la inceputul primaverii pana toamna. Iarna nu mai este necesara folosirea de ingrasaminte deoarece plantele intra intr-o perioada de repaus. Exceptie fac orhideea si craciunica.

Ingrasamintele trebuie sa contina azot, fosfor si potasiu, necesare in dezvoltare, inflorire si rezistenta fata de boli. Azotul favorizeaza dezvoltarea frunzelor, potasiul influenteaza formarea fructelor si calitatea lor, iar fosforul stimuleaza inflorirea si creste rezistenta plantei fata de boli. In compozitia produselor de fertilizare se mai gasesc si magneziu, vitamine si oligoelemente (fier, cupru, bor).

Pentru plantele slabite sau cu radacini putin dezvoltate (orhidee, bromelii) sunt eficiente unele ingrasaminte lichide sau solubile care pot fi aplicate prin pulverizare pe frunze.

Articole similare

Arcade pentru plantele cataratoare

Lucia Lazar

Spatii de joaca pentru copii pe care le poti crea in gradina

Elena Virlan

Amenajarea unui birou pentru toate varstele

casamea.ro

Lasă un comentariu