Image default
Amenajari Exterioare

Pregateste-ti terasa si curtea pentru zilele insorite

Pana atunci, avem timp sa ne schitam un plan despre cum vrem sa arate viitoarea noastra terasa sau curte si sa ne aprovizionam cu toate cele necesare. Evident vorbim din punct de vedere al design-ului si al amenajarii unui spatiu de relaxare si nu ne referim la gradinarit.

Prima recomandare este aceea de a imparti spatiul exterioare in mai multe „zone de activiate”: relaxare, dining, plaja, gratar, teren de joaca etc. Acestea trebuie evidentiate fie prin stiluri si texturi diferite, fie prin inaltimi diferite.

De asemenea, tine cont de faptul ca in timpul verii, terasa devine loc de „pelerinaj” pentru prieteni si familie, in sensul ca veti petrece mai mult timp afara, decat in casa. De aceea este bine sa creezi cat mai multe locuri de asezat. Alege mobilier exterior adecvat sub forma de canapele, scaune sau poufi, dar si accesorii precum pernele decorative si covoare confortabile.

In acest caz, vei avea nevoie si de o protectie atat solara, cat si de una care sa te apere de eventualele ploi de vara. O umbrela de terasa supra-dimensionala, un foisor care sa acopere „camera de zi” sau un „acoperis” realizat din frunzele si crengutele plantelor, cum ar fi o „stufoasa” viata de vie sunt doar cateva variante de unde puteti alege.

In ceea ce priveste „accesoriile” un semineu si un jacuzzi reprezinta alegeri „pretentioase” dar care iti vor surprinde simturile si invitatii. Culorile trebuie sa fie si ele prezente si vii! 

Terasa ta este mai frumoasa decat aceasta?

Articole similare

Solutii pentru spatii mici: biroul din sticla

Elena Virlan

Ce trebuie sa stii despre lamai

Elena Virlan

Decor de vara in stil marin

Elena Virlan

Lasă un comentariu