Image default
Home

Pregateste-te pentru iarna!

Asa cum vara iti amenajai locuinta pentru a tolera mai usor canicula, iarna cauti pilote, cuverturi si pleduri groase, pufoase si in culori calde. Paturile sunt extrem de utile in sezonul rece. Acestea se confectioneaza din lana sau fibre sintetice.

 Cele din lana sunt destul de calduroase si necesita atentie la spalare deoarece temperaturile ridicate le pot dauna. Paturile din fibre acrilice sunt mai calduroase si pot fi spalate la masina. De mare ajutor este citirea cu atentie a etichetei.

Pilotele se realizeaza din fibre sintetice, puf de gasca, microfibre si lana prelucrata industrial. Este de preferat ca fetele acestora sa fie din bumbac, un material moale si apreciat. Pilotele realizate din microfibre sunt cele mai usoare, tratate septic si cu pret accesibil.

Pilotele din puf de gasca sunt considerate cele mai calduroase. Cele din fibre sintetice prezinta avantajul de a se intretine usor, au greutate redusa si asigura o buna aerisire, dar sunt mai putin rezistente in timp.
Inainte de a cumpara paturi, pleduri si cuverturi este necesara masurarea patului sau canapelei (in lungime si latime) pentru a te asigura ca nu te vei intoarce cu marimi mult prea mici. De asemenea, evita sa cumperi „dupa ochi” si citeste precizarile de pe ambalaj.

 

Articole similare

Ce tip de usa ti se potriveste?

Elena Virlan

Dormitorul, decorat in spiritul Craciunului

Catalina Coca

Curatarea caloriferului, un pas important in obtinerea confortului termic in locuinte

Elena Virlan

Lasă un comentariu