Image default
LifeStyle Retete

Prajitura pufoasa cu cirese

Aceasta prajitura pufoasa cu cireste se face repede si este foarte pufoasa si buna. Putem folosi si alte tipuri de fructe, cum ar fi visine sau caise.

Ingrediente:

6 oua

600 g faina

12 linguri de ulei

300 g zahar

2  sticlute cu vanilie

coaja de lamaie

225 ml de lapte

2 pliculete cu praf de copt

cirese (sau alte fructe)

Portii: 1

Timp de preparare: sub 90 de minute

Mod de preparare prajitura pufoasa cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar.

Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam circa 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot jumatate, amestecand bine. Repetam cu restul de lapte si faina.

Pregatim tava cu unt si faina si turnam compozitia in ea, apoi deasupra presaram fructele. Cum nu intra foarte usor in aluat, le putem impinge putin cu o lingura.

Le dam la cuptor incins pana se coace bine, facand testul scobitorii.

Se serveste pudrata cu zahar praf.

Reteta preluata de pe www.bucataras.ro

 

 

Articole similare

Sistemele de climatizare eficiente energetic sunt în creştere pe segmentul rezidenţial

casamea.ro

Am venit cu probleme din vacanta

casamea.ro

Rețeta zilei: Papanași cu dulceață de vișine

casamea.ro

Lasă un comentariu