Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Povestea unui apartament

Gazda noastra a cumparat apartamentul in toamna lui 2007, dupa ce a aflat de la unul dintre clientii firmei Apirom, la care lucreaza, de existenta unui complex de blocuri aflat in stadiul de proiect. In momentul in care a platit avansul, adica in luna februarie, tocmai fusese turnata fundatia cladirii. In luna mai i-au fost predate cheile apartamentului, pentru a se putea ocupa de finisaje (locuinta fiind achizitionata „la gri”).

In octombrie, Mihaela s-a mutat in casa noua, desi erau mobilate doar bucataria si dormitorul. In ceea ce priveste restul camerelor, le-a decorat treptat, pe etape. Multe idei i-au venit pe parcurs, Mihaela neavand un plan bine stabilit inca de la inceput. Singurul lucru sigur pe care il stia era ca isi dorea un interior modern, decorat intr-o cromatica in tendinte.

Achizitionarea accesoriilor si a mobilierului nu i-a dat mari batai de cap, avand in vedere ca a cumparat pe loc din magazine ceea ce a vazut si i-a placut.

Mobilierul a fost realizat in mare parte la comanda, de Forum Casa, firma colaboratoare cu Apirom. In momentul in care era finalizat mobilierul pentru o camera, gazda noastra achizitiona accesoriile si decoratunile pentru spatiul respectiv. Majoritatea decoratiunilor si chiar unele corpuri de mobilier (canapeaua din living ši fotoliul din dormitor) au fost cumparate de la IKEA.

O alta dorinta a Mihaelei a fost ca amenajarea sa fie cat se poate de aerisita, iar dormitorul sa beneficieze de mult spatiu. Din acest motiv, a profitat de nisa disponibila in holul dintre camere pentru a construi un dressing generos, cu usi culisante.

Idei:

 

  1. Raftul pentru pantofi, amplasat pe holul de la intrare, a fost mascat in mod inspirat, cu ajutorul unor ghirlande din bambus, pe care gazda noastra le-a achizitionat de la IKEA. Aceasta le-a taiat ši modelat astfel incat sa se potriveasca spatiului respectiv.
  2. Pentru balcon, Mihaela a cumparat de la IKEA un mobilier de relaxare din rattan, care se potriveste perfect cu peisajul oferit de numeroasele plante decorative. Pentru un plus de umbra, gazda noastra a apelat la snopuri de crengi pe care le-a amplasat pe partile laterale ale balconului.
  3. Mihaela a pastrat in mare compartimentarea propusa de constructor, singura modificare pe care a facut-o fiind barul ce separa bucataria de living. Initial, vroia sa pastreze spatiul deschis, insa a considerat ca trebuia cumva mascata zona de bucatarie, motiv pentru care a recurs la aceasta constructie placata cu piatra.
  4. Barul are un evident rol estetic, gazduind un acvariu cu pesti, dar si unul functional, putand servi ca zona de luat masa.

Articole similare

Idei de Craciun

Elena Turcu

10 modalitati stylish de utilizare a colturilor in living

Elena Virlan

Un penthouse cu stil în Bucureşti

casamea.ro

Lasă un comentariu