Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Povestea unei reamenajari

La inceput era o camera ingusta ce se scalda in lumina, umpluta pana la refuz cu obiecte vechi, Ikea si multe alte lucruri inutile, care in timp deveneau uitate. Practic, era un spatiu de depozitatare, o camera neglijata, cu toate ca cea mai mare partea din timpul sau si-o petrecea in acest loc.

Tinand cont de faptul ca atat bugetul cat si spatiul i-au impus anumite limite, Gregory a trecut testul cu brio. Binenteles ca sfaturile oferite de prietenul sau, de la Ikea Burbank, sau dovedit a-i fi de mare folos.

Alegand din showroom doar piesele importane, a reusit sa creeze un spatiu aerisit si de bun gust.

Toata aceasta actiune a fost ghidata de trei idei foarte importante. De punerea lor in practica depindea tot spatiul.

In primul rand trebuia sa se gaseasca o solutie pentru carti, cd-uri si dvd-uri care ocupau destul de mult loc, dar aceasta nu a intarziat sa apara, Gregory a inteles de la prietenul sau ca una dintre solutii este amplasarea de rafturile si dulapurile.

Astfel birou de adancime superficiala si doua rafturi inalte si-au gasit locul pe peretele cu fereasta.

Lumina naturala este importanta, dar ar fi putut deveni un dezavantaj in intervalul de lucru, asa ca a instalat un panou cu ajutorul caruia poate regla intensitatea luminii pe timp de zi si beneficiaza de aceasta si pe timp de noapte.

In al treilea rand, camuflarea firelor si a cablurilor. Cred ca acestea i-au dat cele mai mari dureri de cap, dar cu rabdare si solutii de la Ikea a reusit sa le faca neobservate.

Astfel aranjata camera, spatiul ocupat este mai mult pe verticala, creand iluzia de largime si de ordine.

Pasionat de design grafica, cu experienta in domeniul jocurilor video si in industria de jucarii, Gregory, cu siguranta ar fi optat pentru un decor salbatic, divergent, bogat in ornamente si o atmosfera mult mai intunecosa. Data fiind situatia a optat pentru o paleta mai usora.

Inspirat de interiorul unei ambarcatiuni maritime, unde spatiul este valorificat la maxim si-a creat acest spatiu, optimizat pentru fluxul de activitatea, cu o multime de optiuni de stocare atent planificate.

Ceea ce-l incanta cel mai mult pe Gregory este felul in care toate lucrurile sunt depozitate acum si echipamentele de iluminare.

In fiecare sertar si-a montat leduri care sunt alimentate direct de la baterie sub forma de benzi, de la Ikea, in felul acesta, daca lucreaza noaptea, o sa-i fie mult mai usor sa-si gaseasca cele necesare, a instalat doua lampi pe birou, iar pe tavan are are o aplica pictata si cateva lampi de citit, puse chiar deasupra capului.

A fost o adevarata provocare reconstruirea acestui spatiu, acum nu se mai simte prizonier si se bucura de o priveliste minunata, de la dealurile Silver Lake pana la Hollywood si dincolo de acesta.

Niciunul dintre prietenii lui nu a stiut ce pune la cale, cu exceptia unuia din New York care a venit in vizita, in rest a fost o operatiune top secret.

Pentru ca aproape toata camera este alba, a vrut sa adauge stropi de culoare, mai ales pe birou. O vizita la sursa de hartie a dus la descoperirea unor foi decorative  pe care le-a taiat si le-a lipit pe birou. O nota mica, dar care incalzeste acest spatiu minimalist.

A investit mult suflet si a facut si compromisuri.

Din pacate a trebuit sa renunte la afisele de arta si manuscrisele de epoca, cumparate cu ani in urma de la Biblioteca Glendale.

Acestea ar fi trebuit sa stea undeva deasupra biroului si chiar se potriveau ca dimensiuni, dar aratau ciudat, acum stau pe jos.

Un sfat pe care ni-l ofera proprietarul este: „Traieste intr-un spatiu pentru un timp, inainte de a face achizitii majore, mai ales cand este vorba de un cadru restrans, unde fiecare centimetru conteaza. Din propriile greseli invatam, dar acum sunt fericit ca am un loc al meu.”

Comenteaza pe forum >>

Articole similare

Idei pentru o zi relaxanta petrecuta alaturi de cei dragi in curte

casamea.ro

Amenajarea unei gradini comune, pentru un bloc nou

revista Planul Casei Mele

Tratamente impotriva daunatorilor si a bolilor la plantele de gradina si de interior

casamea.ro

Lasă un comentariu