Image default
LifeStyle Retete

Pomana porcului

Nu-i lucru cuminte si de fala pentru gospodarul cinstit sa trimita porcul pe cealalta lume cu obiceiurile nefacute. Sa ia aminte, deci, toata suflarea la ce trebuie facut dupa sacrificiul cel de obste!

In primul rand, curatenie deplina. Nu-i lucru cu cap sa intinzi masa printre resturi, paie perpelite si ochiuri cu apa-nnoroita. Puneti mana pe-un maturoi si aranjati curtea ca de nunta.

Acum, dati zor cinstitei gospodine sa termine degraba primul rand de carnati, ca-i zor mare! Restul, barbati zdraveni si infrigurati, faceti bine si puneti la foc o tuica mirositoare, bine-mplinita cu doua, trei boabe de piper, numai bune la ger! Astimp, barbatul casei sa taie fara mila de ici, de colo, cate-o bucata zdravana din onoratul decedat. Ba o felie de ceafa, ba un deget si mai bine de slanina, costite cate trebuie, muschiulet dupa pofta, o ciosvarta de falca, fasii indestulatoare de soric si ce mai gasiti cu cale, ca regula neclintita-i sa luati cate putin din tot!

Gata-i gospodina cu matele umplute? Daca da, luati cu zor carnatii si taiati-i felii mari, barbatesti, asa, ca la vreun deget lungime. Ca sa nu fie galceava, faceti la fel si restului bucatelor, apoi dati-le drumul fara mila intr-un tuci incapator . Puneti apa cat sa impresoare cam pana la mijloc bucatele rasturnate in tuci, astupati si lasati sa fiarba la foc mititel, pana dispare apa cu totul, nici n-ai zice c-o fi fost!

Acum, boieri Dvs, e vremea mirodeniilor. Sare, boia, piper, dafin si ce-o mai fi, ca nimeni nu-i de prisos! Presarati-le darnic peste carnuri, adaugati ceva grasime (uitati pentru o zi uleiul, ca doar nu-i pomana porumbului!) si puneti iarasi pe foc, invartindu-le cu harnicie.

Cand o fi gata, acesta nu-i secret, cinstitele Dvs nasuri va vor da de stire!

Aveti grija ca mamaliga sa fie gata la vreme, si nu uitati ca, inainte de a o rasturna, sa-i implantati in inima un pumn zdravan de branza proaspata de oaie! De muraturi e de prisos sa va mai zicem, sigur ati scos din largile putini ce-i trebuie gurii in astfel de prilej!

Puneti pe-o masa larga, trageti alaturi toti bravii barbati ce-au ajutat la taierea porcului, dati vinul rosu aproape, ca-i pacat sa-l uitati, si mancati. Sa va fie de bine, precum si grasanului i-a fost intregul an!

Articole similare

Peste 1800 de copii au devenit prieteni ai emoţiilor

comunicat de presa

AdePlast intra pe segmentul high premium al pietei de vopsele lavabile dupa investitii de 1 milion de euro in AERIA GOLD cu Porus X

casamea.ro

Cum procedam dupa adoptarea unui caine?

RL online

Lasă un comentariu