Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Podul decorativ, un element de design inedit al gradinii

Anumite elemente decorative pot oferi gradinii un aspect incantator, iar printre acestea se numara si podul. De regula, podul se foloseste in scop practic, adica peste un curs de apa sau o denivelare (in cazul unui teren accidentat) pentru a facilita trecerea.

Insa acest element este la fel de important si din punct de vedere estetic. In proiectele de design exterior, podurile sunt folosite in primul rand pentru a infrumuseta spatiul verde din jurul casei.

Peisagistii gasesc solutii de integrare a podurilor si in cele mai sofisticate si atipice gradini. Exista poduri cu forme simple sau elaborate, cu sau fara balustrada, din lemn, piatra sau metal etc. Diversitatea exista si in ceea ce priveste stilul: traditional, rustic, romantic, clasic, minimalist etc.

Se poate alege un pod cu detalii elaborate sau, dimpotriva, unul foarte simplu, fara balustrada, format din cateva scanduri insiruite si fixate intre ele (podet). Aceasta varianta presupune costuri foarte mici, iar pasionatii de bricolaj il pot realiza singuri.

Atunci cand exista foisor, o idee interesanta consta in amplasarea podului in apropierea foisorului. O astfel de amenajare este des intalnita in gradinile rustice.

Pentru mai multe modele de poduri accesati site-ul www.designerbridges.com

 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Articole similare

Lucrari in gradina de vara

Constantin Stefan

Cum sa profitam la maxim de spatiul unei bai mici

casamea.ro

Cum sa curatam gradina primavara?

RL online

Lasă un comentariu