Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Plantele crecute fara sol, noua moda in gradinarit

Aspectul modern al acestui sistem este dat insa de usurinta cu care oricine isi poate amenaja o gradina in propria locuinta folosind metoda cultivarii fara sol.

Exista deja o multime de dispozitive de serie dedicate cresterii plantelor in apartamant, in sistem hidroponic, potrivit Interiorholic.com.

Majoritatea arata ca niste dulapuri, luminate cu becuri tip LED si cu rafturi pe care plantele cresc hranite printr-un sistem care le asigura, constant, apa si nutrientii de care au nevoie.

Pe langa faptul ca sistemul este usor de implementat, are si avantajul de a fi foarte economic, datorita becurilor LED, dar si pentru ca apa folosita de sistemul hidroponic este colectata in urma activitatilor menajere, purificata si reutilizata.

In plus, apeland la un sistem de cultivare fara sol, nu va mai trebui sa-ti aduci aminte in fiecare zi sa uzi plantele. In functie de modelul si capacitatea dispozitivelor, unele plante pot fi udate si o data pe luna.

Verdeturile pentru salate, dar si fasolea, mazarea sau lintea se numara printre legumele pe care le poti cultiva cu usurinta intr-un sistem hidroponic, bucurandu-te de prospetimea lor la fiecare masa.

Articole similare

Amenajarea unei gradini de 1200 mp

revista Planul Casei Mele

Alei impecabile pentru curtea dumneavoastra

Anca Ghiorghiu

Cum ingrijim pomii fructiferi?

ing. horticol Alex Ivascu

Lasă un comentariu